sâmbătă, 15 iunie, 2024

VIDEO Un fenomen meteo periculos, semnalat joi la Buzău. Avertizarea de „Freezing Rain”, valabilă până vineri dimineața

VIDEO Un fenomen meteo periculos, semnalat joi la Buzău. Avertizarea de „Freezing Rain”, valabilă până vineri dimineața

Facebook
Twitter
Email

Fenomenul cunoscut ca ”freezing rain”, adică ploaia înghețată, se manifestă la această oră în estul județul Buzău și în câteva localități din Bărăganul buzoian.

În zona de sud est a județului Buzău a apărut în această dimineață, fenomenul de freezing rain. Ploaia înghețată se manifestă mai intens în zona de est a județului Buzău de la Vadu Pașii spre localitatățile Săgeata și Robeasca și cu intensitate mai mică în Bărăgan, la Smeeni,Pogoanele, Țintești, Costești sau Gălbinași.

Astfel drumarii au intervenit la primele ore ale dimineții pe DJ203 K, de la Vadu Pașii spre Banița și Robeasca după ce a fost semnalat polei pe carosabil.

În municipiul Buzău, fenomenul a început de miercuri noaptea fără a fi semnalate probleme deosebite pe carosabil după ce s-a împrăștiat material antiderepant.

 

„Prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea, a dispus constituirea a trei echipe din cadrul Instituției Prefectului, care au plecat, deja, pe teren, pentru a monitoriza și verifica modul în care se desfășoară activitatea de patrulare a utilajelor firmelor care au în sarcină deszăpezirea șoselelor din județ, fie ele județene sau naționale.” se precizează într-un comunicat al Prefecturii Buzău.

Până la această oră, pe nici un drum din județ nu a fost semnalat polei, care să îngreuneze circulația.

Întrucât prognozele meteo arată că va continua să plouă în județul Buzău, fiind încă risc de producere a poleiului, șoferii sunt sfătuiți să conducă cu atenție pentru a evita accidentele.

Atenționarea meteorologică de cod galben transmisă de ANM este  valabilă de la date de 12 ianuarie, ora 10 și până pe 13 ianuarie la ora 06.

În intervalul menționat, în județul Buzău temporar se vor semnala precipitații slabe mixte (ploaie, burniță și lapoviță) și pe arii relativ extinse se va depune polei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.