joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Un copac retezat de un trăsnet a tras un stâlp de electricitate după el

VIDEO Un copac retezat de un trăsnet a tras un stâlp de electricitate după el

Facebook
Twitter
Email

Cerul Buzăului a fost luminat toată noaptea de fulgere. Într-o localitate de lângă Buzău, descărcările electrice au produs însă mai mult decât tunete și imagini spectaculoase.

Un stâlp de electricitate s-a rupt și a fost cât pe ce să cadă pe o casă, după ce un copac a fost retezat de un trăsnet, în noaptea de joi spre vineri.

Evenimentul s-a produs pe raza comunei Tisău, în timpul unei furtuni cu intense descărcări electrice.

Potrivit localnicilor, puțin după ora 1.00, un trăsnet extrem de zgomotos a despicat un tei de pe marginea drumului, copacul prăbușindu-se cu toată greutatea peste firele de curent.

Cablurile au rezistat, însă a cedat stâlpul din ciment. Acesta s-a rupt de la bază și a căzut peste un coteț pentru păsări, foarte aproape însă de casa în care dormeau proprietarii.

Dimineață, echipe de la Electrica au fost trimise în zonă să înlocuiască stâlpul rupt. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

În intervalul 06 august, ora 10:00 – 06 august, ora 19:00, local în Muntenia, Moldova și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.