duminică, 10 decembrie, 2023

VIDEO Un buzoian s-a filmat când își biciuiește calul și-l forțează să tragă o camionată înfrânată, ca să-l vândă scump

VIDEO Un buzoian s-a filmat când își biciuiește calul și-l forțează să tragă o camionată înfrânată, ca să-l vândă scump

Facebook
Twitter
Email

Un tânăr care s-a filmat în timp ce își chinuie calul pentru a-l forța să tragă o dubă de peste trei tone, cu roțile blocate, a fost sancționat cu o amendă usturătoare. Bărbatul a postat imaginile pe Facebook cu gândul să obțină un preț bun pentru cabalină, însă filmulețul a fost văzut de poliția animalelor.

Trei clipuri au fost postate pe rețelele de socializare, zilele trecute, de un tânăr din satul Bădila, comuna Pârscov, în care apar mai multe persoane care forțează un cal să tragă o autoutilitară cu roțile blocate.

Pe imagini se vede cum animalul care are hamurile prinse de cârligul de ancorare al camionetei este biciuit în mod repetat de către o persoană, pentru a trage greutatea. Animalul abia reușește să înainteze, semn că povara de peste trei tone este mult prea mare pentru el.

Un alt individ ține calul de hățuri pentru a-l ghida dar și ca să nu-i permită să se smucească, din cauza loviturilor cu biciu, așa cum se observă pe filmare că a încercat de câteva ori. În clipurile în care cabalina este pusă la grea încercare, se aude vocea unui copil care asistă la întreaga scenă plină de agresivitate.

Filmulețele au strâns zeci de comentarii, multe dintre ele din partea unor internauți revoltați de atitudinea protagoniștilor față de cal. Spre ghinionul celui care a postat clipurile, proprietarul calului, imaginle au ajuns în posesia Poliției Animalelor.

Identificarea persoanelor care agresează calul s-a făcut repede, după numărul autoutilitarei care apare în filmulețe. Oamenii legii l-au amendat pe proprietarul calului, un tânăr de 25 de ani, din satul Bădila, comuna Pârscov, cu suma de 3.000 de lei.

El le-a spus polițiștilor că așa se procedează când vrei să comercializezi un cal, însă a promis că nu va repeta obiceiul. Bărbatul din Bădila dorea să ceară peste 12.000 de lei pe calul de tracțiune, însă a decis să nu-l mai vândă după ce s-a convins cât de mult poate trage.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.