vineri, 23 februarie, 2024

VIDEO Un buzoian a protestat în fața sediului IPJ Buzău, supărat că angajările la stat se fac numai pe pile

VIDEO Un buzoian a protestat în fața sediului IPJ Buzău, supărat că angajările la stat se fac numai pe pile

Facebook
Twitter
Email

Timp de trei ore, buzoianul Cristian Nedelcu a protestat în fața sediului IPJ Buzău, mai precis la poarta Serviciului de Permise și Înmatriculări, față de ceea ce numește el „trucarea examenelor de angajare” în diferite instituții publice. La rândul lor, autoritățile acuzate de protestatar spun că acesta nu a înțeles condițiile de înscriere la concurs.

Pe durata acțiunii, protestatarul a purtat o pancartă al cărei mesaj se referă la o pretinsă fraudă la examenul de angajare în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere. Acesta spune că s-a înscris în ianuarie la un concurs pentru un post de IT-ist la Serviciul Permise, însă

Cristian Nedelcu a precizat că nu a fost prima încercare eșuată de angajare la stat. El ar fi participat, fără succes, la mai multe concursuri de angajare organizate de diferite instituții publice buzoiene, lucru care l-a determinat să aleagă această formă de protest.

La rândul lor, autoritățile acuzate de protestatar pun eșecul acestuia în demersul angajării la Serviciul Permise pe seama neînțelegerii condițiilor de înscriere la concurs. Pentru că examenul de angajare pe un post civil era organizat de București, și dosarul de înscriere trebuia depus tot la sediul central.

„Dânsul a dorit să concureze pentru un post de IT-ist în cadrul Serviciului Permise, dar dosarul trebuia depus la Directia Generală Permise, la București, care de altfel organiza concursul. Domnia-sa a depășit termenul stabilit pentru depunerea dosarului și, în plus, a dorit să-l depună la Buzău, fără a respecta condițiile stabilite. Cetățeanul care protestează a depus și la noi, de curând, o petiție, dar se pare că domnia-sa nu a fost mulțumit de răspunsul primit și a decis să adopte această modalitate de a-și face cunoscute doleanțele”, a transmis purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

Protestul organizat de Cristian Nedelcu a avut autorizație atât de la Jandarmerie, care au supravegheat acțiunea de pichetare, și de la Primărie. Bărbatul anunță că va protesta zile în șir în fața IPJ Buzău și îi îndeamnă și pe alți cetățeni să procedeze la fel.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.