VIDEO Uite în ce hal se fac depășirile pe un drum important din Buzău

Depășirile haotice se numără printre cauzele multor accidente soldate cu morți, spun polițiștii. În ciuda numeroaselor atenționări, nimic nu se schimbă. Întâlnim în continuare șoferi care ne agresează în trafic cu ieșiri bruște pe contrasens care pot genera adevărate drame.

Un filmuleț postat zilele trecute pe Youtube de un buzoian spune totul despre comportamentul îndoielnic al unora dintre șoferii pe care îi intersectăm pe drumurile publice. Pe filmarea realizată pe drumul național dintre Buzău și Ploiești se vede cum șoferul care înregistrează este pus în pericol de două ori în numai câteva minute de conducători auto angajați în depășiri riscante.

ATENȚIE, LIMBAJ OBSCEN!

Luna trecută, un tânăr și-a pierdut viața după o astfel de manevră. Şoferul unui autoturism Lexus, un buzoian de 37 de ani, care se deplasa pe ruta Buzău – Ploieşti, în zona intersecţiei cu drumul către satul Lipia, a efectuat o manevră de depăşire a unei autoutilitare, pe care a şi acroşat-o în partea din spate, după care s-a izbit fontal de un TIR care venea din sens opus.

În urma impactului, camionul a ieşit pe contrasens, în afara părţii carosabile, iar autoturismul s-a răsturnat pe plafon şi a luat foc.

Şoferul a rămas captiv în maşina unde a ars de viu în timp ce pasagerul din dreapta a fost scos din autoturism de către participanţii la trafic şi a fost transportat la spital.

În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2017, 18 oameni şi-au pierdut viaţa în urma accidentelor rutiere produse pe şoselele din judeţul Buzău.
Reprezentanţii Poliţiei Rutiere spun că viteza neadaptată condiţiilor de drum şi indisciplina pietonilor constituie principalii factori în cazul producerii accidentelor rutiere.

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Buzău spun că în ciuda numeroaselor acţiuni de descurajare a vitezomanilor în trafic şi a numeroaseor amenzi acordate şoferilor indisciplinaţi, pe tronsoanele de drum din Buzău continuă să se producă evenimente grave.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI