joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Turneul „Best of Vienna” trece și prin Buzău. Orchestra ”Johann Strauss Ensemble” va cânta în Sala Sporturilor pe 19 decembrie

VIDEO Turneul „Best of Vienna” trece și prin Buzău. Orchestra ”Johann Strauss Ensemble” va cânta în Sala Sporturilor pe 19 decembrie

Facebook
Twitter
Email

Johann Strauss Ensemble, celebra orchestră care se va afla în România în cadrul turneului „Best of Vienna”, va concerta la Buzău în 19 decembrie. Municipalitatea buzoiană a aprobat, joi, bugetul în acest sens, costurile ridicându-se la 30.000 de euro. Spectacolul se va organiza în Sala Sporturilor din Buzău, iar intrarea va fi liberă.

Consilierii locali au aprobat investiția necesară aducerii la Buzău a orchestrei „Johann Strauss Ensemble” din Viena. După aprobarea sumei, urmează semnarea contractului în valoare de 30.000 de euro.

”Vom drapa sala pentru a crea acustica necesară concertului şi vom reconfigura actuala suprafaţă de joc, astfel încât să facem loc orchestrei, dar şi corpului de balet, care va crea o poveste diferită pentru fiecare piesă muzicală. Sper să iasă o treabă serioasă, avem deja foarte multe cereri. Concertul face parte dintr-un turneu naţional, erau doar marile oraşe în acest circuit, însă sperăm să reuşim să introducem şi Buzău pe această listă. Orchestra va fi pentru început la Bucureşti, apoi la Sibiu, iar pe 19 încercăm să o aducem la Buzău. Este vorba despre o sumă alocată de 30.000 de euro, cu tot cu amenajări, nu e mult, sunt 24 de oameni. Încercăm să facem un oraş mai vesel, să nu mai fim un oraş trist şi prăfuit. Vor fi şi invitaţii, dar intrarea va fi gratuită, după principiul primul venit, primul servit”, a declarat primarul Constantin Toma.

Potrivit lui Constantin Toma, cei 30.000 de euro alocați evenimentului nu sunt bani mulți având în vedere că sunt 24 de oameni și este vorba și despre amenajări, cu atât mai mult cu cât un singur artist român, precum Andra, încasează în noaptea de Revelion circa 20.000 de euro. ”Nu e mult, în condițiile în care la miezul nopții de revelion Andra ia un pic mai puțin, vreo 20.000 de euro. Asta e, astea sunt prețurile, încercăm să creăm o bucurie și oamenilor”, a spus Toma.

Concertele Johann Strauss Ensemble vor începe pe 12 decembrie, la Sala Palatului ,din Bucureşti, şi vor continua în mai multe orașe mari din țară, ultimul pe listă fiind Buzău, pe 19 decembrie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.