joi, 29 februarie, 2024

VIDEO Turiști elvețieni, după ce au mâncat pentru prima oară fasole cu ciolan: ”E delicioasă!”

VIDEO Turiști elvețieni, după ce au mâncat pentru prima oară fasole cu ciolan: ”E delicioasă!”

Facebook
Twitter
Email

Scurta vacanță de Ziua Națională este un bun prilej de a evada în natură cu rulota, departe de agitația orașelor. Turiștii cazați în campingul de la poalele Vulcanilor Noroioși o țin tot într-o distracție de câteva zile, în jurul meselor de pe care nu lipsesc fasolea cu ciolan și vinul fiert. Tradiționala mâncare românească i-a dat pe spate și pe străinii veniți să se recreeze în frumosul ținut al Buzăului.

Carla și Silvan sunt doi elvețieni care și-au propus să ne viziteze țara într-un concediu de trei luni. În minivacanța de ziua națională a României, s-au nimerit pe meleaguri buzoiene, la campingul de rulote de la Vulcanii Noroioși, unde au avut parte de o surpriză din partea gazdelor.  VIDEO

”Nu am mai mâncat până acum fasole cu ciolan de porc, e pentru prima oară și e foarte bună. Îmi place cum e gătită fasolea. Combinația cu ardei copt este excelentă”, spune Carla.

”Facem un tur cu mașina și încercăm să vizităm cât mai mult posibil, locuri naturale. Am mai vizitat Constanța, Marea Neagră, iar acum iată-ne aici, la vulcani, lângă o gustoasă mâncare românească tradițională”, spune Silvan, turist elvețian.  VIDEO

Peste 20 de rulote și autorulote sunt în zona de campare de la poalele Vulcanilor Noroioși, cu turiști atrași de frumusețea zonei și vestea că aici găsesc mâncărurile cele mai gustoase.

”Azi am fost la vulcani, la Pâclele Mari, am făcut un grătar aseară, am stat la un șpriț, la o poveste, la un rummy. Am ales acest mod de cazare pentru că ne place natura, ni se pare mai ok decât o cameră de hotel”, spune un turist din Brașov.

În această perioadă, este forfotă în bucătăria campingului pentru ca de pe mesele turiștilor pofticioși să nu lipsească nimic.

”Avem grupulețe care își fac tot felul de activități de socializare, merg la plimbare, copiii aleargă. Sunt turiști care iubesc natura, mișcarea. În această perioadă avem pregătite bunătăți din meniul tradițional, ciorba de os, fasole cu ciolan afumat, varză, avem vin fiert”, declară Aurel Boboc, proprietarul campingului.  VIDEO

Turiștii care petrec minivacanța de Ziua Națională în zona vulcanilor noroioși mai pot vizita așezările rupestre de la Aluniș și Bozioru, mănăstirea Ciolanu și multe alte obiective de pe Valea Buzăului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.