sâmbătă, 9 decembrie, 2023

VIDEO Trei hoți care au prădat mai multe locuințe din țară, prinși când voiau să fugă peste hotare

VIDEO Trei hoți care au prădat mai multe locuințe din țară, prinși când voiau să fugă peste hotare

Facebook
Twitter
Email

Spărgătorii de locuințe care au produs pagube de mii de lei unor proprietari din toată țara au ajuns în arestul poliției Buzău. Este vorba despre trei indivizi, toți din Iași, cu antecedente, care au fost prinși chiar când încercau să fugă din țară prin diverse puncte de trecere a frontierei.

Cei trei hoți din Iași au ajuns în Buzău în luna iulie, după ce au spart mai multe locuințe din țară. Unul dintre indivizi abia ieșise din închisoare unde ajunsese după comiterea unor fapte similare.

În municipiul Buzău, prin același mod de operare, adică forțând ușile cu ranga, au intrat într-o locuință de unde au plecat cu 30.000 lei și bunuri în valoare de 2.000 de lei.

Au încercat apoi să fure obiecte de valoare din alte două case, însă nu au reușit. O tentativă de spargere au avut și la domiciliul unui cunoscut avocat din Buzău, care a găsit ușa locuinței forțată.

După ce proprietarii au anunțat polițiștii despre spargerile în lanț, oamenii legii au demarat verificări și au reușit să-i identifice pe făptași. Primul infractor a fost reținut zilele trecute iar, cu detaliile oferite de acesta, a fost destructurată întreaga bandă de hoți.

În urma investigaţiilor şi a probatoriului administrat de poliţiştii de investigaţii criminale din Buzău, pe numele a doi bărbaţi au fost emise mandate de aducere.

Bărbaţii, în vârstă de 37 şi 51 de ani, ambii din Iaşi, au fost depistaţi la punctul de trecere al frontierei Petea, din Satu Mare, în timp ce încercau să părăsească teritoriul țării.

Cei doi au fost conduşi la poliţie pentru audieri. În baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău, poliţiştii au efectuat șase percheziţii domiciliare în Iaşi, la imobile utilizate de bănuiţi.

În urma activităţilor investigative, au fost ridicate în vederea cercetărilor mai multe telefoane mobile, 750 de euro, 187 de lei şi un recipient cu o substanţă albă, pulverulentă, susceptibilă a avea efecte psihoactive.

Pe bază de ordonanţă, poliţiştii i-au reţinut pentru 24 de ore, ulterior instanţa dispunând arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Pe data de 9 august, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, un alt tânăr din Iaşi, care ar fi fost implicat în săvârşirea aceloraşi fapte.

Din cercetări a reieşit că, în perioada iulie-august a.c., bănuiţii ar fi pătruns prin efracţie şi ar fi sustras bani şi alte bunuri dintr-o locuinţă din municipiul Buzău, în valoare totală de 32.000 de lei. De asemenea, ar fi încercat să sustragă bunuri din alte două locuinţe, provocând pagube estimate la 5000 de lei.

Faptele au fost sesizate poliţiei de către părţile vătămate, două femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 32 şi 68 de ani, toţi din municipiul Buzău.

Din investigaţii a reieşti că cei trei bărbaţi ar fi săvârşit fapte similare în mai multe judeţe din ţară, urmând a fi documentată întreaga activitate infracţională a acestora.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.