VIDEO Traian Băsescu: PMP are soluţii concrete la problemele care ţin de sănătate, educaţie şi natalitate

Jurnaliştii de la trusturile locale din toată ţara au avut, luni, o întâlnire cu fostul preşedinte, Traian Băsescu, organizată la Palatul Parlamentului. La întâlnirea cu presa, Traian Băsescu a reiterat că PMP îşi doreşte să dea primul ministru al României şi continuă planul electoral, asumându-şi platforma deja prezentată în teritoriu. 

Băsescu a declarat în cadrul întâlnirii cu presa că un aspect important care are nevoie de toată atenţia viitorului Guvern sub coordonarea PMP este Sănătatea.

„Nu trebuie să v-o mai descriu. O ştiţi. Avem un sistem de sănătate prost organizat din vremea lui Stalin. Sistemul de sănătate românesc a fost organizat după modelul sovietic în care nu bolnavul e în centrul sistemului ci marii distribuitori de echipamente pentru sistemul de sănătate. Soluţia e o nouă lege a sănătăţii ce să transforme spitalele în fundaţii ale statului, ceea ce prin statut le da acces la credite la bănci pentru a se dezvolta. În 2000 bugetul la Sănătate era de un milion de euro. Precizez că vom plăti scump peste 20 de ani dacă nu schimbăm acest sistem“, a declarat Traian Băsescu, preşedintele PMP.

Băsescu a mai declarat că sănătatea, educaţia şi natalitatea unei ţări descriu viitorul acesteia iar PMP vine cu soluţii concrete.

„România are trei probleme majore care îi pot încetini şi dezvoltarea şi ajungerea la prosperitate: natalitatea, educaţia şi sănătatea. Dacă nu luăm măsuri devenim un popor fără şansa în viitor, de aceea din punct de vedere al natalităţii, obiectivul nostru e să materializăm o lege deja depusă în Parlament prin care să dă posibilitatea de dezvoltare creşe şi grădiniţe pe lângă primării. A doua mare problemă e educaţia. 42% dintre copiii de 15 ani sunt analfabeţi funcţionali. Citesc dar nu înţeleg ce au citit. Curicula educaţiei este nereformată, iar sistemul de predare a rămas acelaşi ca pe vremea când făceam noi liceul. Aceşti copii vor termina liceul şi nu vor înţelege noţiunile. Le vor citi şi nu le vor înţelege, devenind astfel un rebut pentru piaţa muncii. Abandonul şcolar e o problemă gravă. Lucrurile sunt grave, şi încep să vă conving prin întrebarea: Vă imaginaţi România peste 20 de ani în condiţiile în care 40% dintre copii sunt analfabeţi funcţionali iar 19% abandonează şcoala? Arătăm ca o naţiune ce se pregăteşte să rămână fară şanse în următorii ani“, a afirmat Traian Băsescu în cadrul conferinţei  de presă organizate la Palatul Parlamentului.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat că banii trebuie distribuiţi astfel:  o treime la educaţie şi sănătate, o treime pentru a sprijini procesele de natalitate şi alta la investiţii.

„Asta înseamnă o distribuţie către soluţii ce fac să crească ţară. Nu împingerea banilor pe consum. România nu produce cât consumă. În România doar se consumă. Noi vrem locuri de muncă, dar de unde importăm nu mai contează“, a spus Băsescu.

Printre priorităţile PMP pentru România sunt şi cele care vizează reunificarea cu Republica Moldova.

„Noi ne-am asumat un obiectiv de ţară ce a primit 1.200 de voturi pentru, fără voturi împotriva sau reţineri. Acesta este unificarea României cu Republica Moldova. E un obiectiv ce reprezintă o necesitate istorică. În presa locală cât şi în cea centrală există dezbateri pe acest subiect. Unii spun că nu vor ruşii, americanii sau francezii. Noi spunem că se poate, dat fiind şirul evenimentelor derulate în Europa în ultimii 20 de ani. Ne afirmăm în programul nostru politic ca obiectiv de țară: Reunificarea! De aceea, dacă vom ajunge la guvernare, vom impune formarea unui Minister al Reunificării!”, a afirmat Traian Băsescu.

Trebuie precizat, de asemene,a că Băsescu este, de anul acesta, şi cetăţean moldovean, alegerile prezidenţiale de luna trecută fiind primul scrutin când familia Băsescu a votat pentru alegerea preşedintelui Moldovei.

Traian Băsescu a mai afirmat că şi proiectele de infrastructură sunt o parte importantă din programul PMP.

„Avem ca prioritate şi utilizarea banilor europeni. România are un potenţial agricol impresionant, dar nu avem condiţii de prosperitate sigură datorită situaţiilor de secetă. Trebuie declanşate mari proiecte de dezvoltare agricolă precum, Canalul Dunăre-Bucureşti, ce dincolo de facilităţile de transport ar asigura alimentarea a sute de mii de hectare într-o zonă afectată de secetă prin irigaţii. Costul nu ar depăşi suma de 1,1 miliarde“, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a rămas în politică devenind preşedintele Partidului Mişscarea Populară şi candidează pentru un mandat de senator în Bucureşti.

Urmariti VIDEO cu conferinta de presa organizata de liderul PMP

P           PMP/Stiri de Buzau/ CUI 11160002

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI