luni, 11 decembrie, 2023

VIDEO Traficanți de droguri, săltați de mascați. Unul dintre ei plantase cannabis în casă

VIDEO Traficanți de droguri, săltați de mascați. Unul dintre ei plantase cannabis în casă

Facebook
Twitter
Email

Polițiștii au efectuat zece percheziții domiciliare, în Buzău, București şi Ilfov, la persoane bănuite de trafic de droguri. Acțiunea vine la scurt timp după ce unul dintre membrii rețelei, un buzoian de 46 de ani, a fost prins în timp ce încerca să vândă droguri de risc.

Din grupare făceau parte cinci persoane, cu vârste între 23 și 46 de ani, din comuna buzoiană Poșta Câlnău și din județul Vâlcea. Unii dintre ei nu sunt la prima ispravă, fiind cercetați în trecut tot pentru trafic de droguri.

Din cercetări a reieșit că, din 2020 și până în prezent, cei cinci s-au aprovizionat cu droguri de risc de la persoane din municipiul București, pe care le-au vândut în Buzău.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 1.200 de grame de cannabis, aproximativ 900 de semințe de cannabis, 200 de grame de substanță pulverulentă, albă şi comprimate susceptibile a avea efecte psihoactive, patru cântare electronice, șapte telefoane mobile și 2.500 de lei.

De asemenea, în judeţul Buzău, la unul dintre imobilele utilizate de persoanele bănuite, poliţiştii au descoperit o cultură indoor de cannabis. Plantele erau crescute în ghivece și pahare din plastic.

Au fost puse în executare cinci mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul DIICOT Buzău, pentru audieri.

 

Inițial, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 46 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată. Ulterior, doi dintre ei au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile, iar față de al treilea a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

La activități au participat și polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploieşti și București, polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, precum și jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.