miercuri, 31 mai, 2023

VIDEO „Ținutul Buzăului” a intrat oficial în Rețeaua Globală a Geoparcurilor UNESCO

VIDEO „Ținutul Buzăului” a intrat oficial în Rețeaua Globală a Geoparcurilor UNESCO

Facebook
Twitter
Email

România are, de astăzi, un nou Geoparc Internațional UNESCO: este vorba despre ”Ținutul Buzăului”, care a intrat oficial în Rețeaua Globală a Geoparcurilor.

Anuntul a fost facut in cadrul unei ședințe festive organizate online de către board-ul UNESCO, la care au luat parte experți, autorități centrale și locale.

Principalele motive pentru care Tinutul Buzaului a fost recunoscut de catre UNESCO tin de traditiile pastrate cu sfintenie de catre oameni si nealterate de timp dar si frumusetile locurilor.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a ajuns încă de dimineață la Buzău, participând alături de ministrul Culturii la un eveniment organizat de liderii județeni la sediul GeoGate din localitatea Berca.

La conferința de presă organizată la poarta de intrare în Ținutul Buzăului, Marcel Ciolacu și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu au subliniat imporanța obținerii acestui statut important, de mare valoare pentru strategia de dezvoltare a județului Buzău.

Începînd de astăzi, Vulcanii Noroioși, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de la Colți – se vor regăsi în Geoparcul Internațional UNESCO.

Pentru a obține pentru a obține acest statut, “Ținutul Buzăului” a trebuiet să bifeze 99 din cele 101 de criterii analizate de specialiști.

Pentru a promova obiectivele turistice este nevoie de investitii, cele mai importante fiind cele din infrastructura.

Demersul pentru includerea Ținutului Buzăului în patrimoniul UNESCO a început în anul 2007, iar dosarul a fost finalizat și trimis la Paris în luna decembrie 2020.

În luna septembrie a anului trecut doi evaluatori au efectuat o vizită în teren timp de mai multe zile, pentru a se asigura că realitatea din teren coincide cu cea din dosarul de acreditare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Cum să câștigi la un cazinou online?

Te-ai săturat să pierzi bani în cazinourile online? Cu atât de multe jocuri și strategii, cum îți poți spori oportunitățile de a ieși învingător? Jocurile câștigătoare oferă o experiență palpitantă,