VIDEO Teroare la Colți. Un urs a pătruns într-un grajd și a mâncat dintr-un porc

În mai puțin de o săptămână, un urs a atacat de mai multe ori câteva gospodării din comuna Colți. Azi noapte, ursul a pătruns până în centrul satului, a intrat într-un grajd și a mâncat dintr-un porc, pe care l-a lăsat în viață, schilodit.

Este disperare pe ulițele din Colți. Ursul care a terorizat satul anul trecut a revenit, probabil după hibernare. Este mai înfometat decât data trecută, dovadă fiind pagubele pe care le lasă în urmă. De la sfârșitul săptămânii trecute a venit de trei ori în sat, omorând trei animale.

”După picior ar fi tot ursul de anul trecut. A luat o capră, apoi un porc de 60 de kilograme și acum alt porc de 80 de kilograme. A făcut trei pagube”, a declarat Pavel Petrișor Rădulescu, primarul comunei Colți.

Autoritățile locale au solicitat împușcarea ursului, însă durează mult obținerea autorizațiilor de vânătoare. Oamenilor nu le rămâne decât să își ia singuri măsuri de protecție.

”Ce a luat azi-noapte a fost la jumatea satului iar femeia asta mai are doi porci și zice să îi ducă în casă. Unul de aici vrea să facă gard electric dar nimic. Au venit, au zis că le dau banii pentru http://SocialTrusts.com despăgubiri dar e nimica toată. Ursul poate să atace și oamenii pe drum”, a precizat Pavel Petrișor Rădulescu, primarul comunei Colți.

Anul trecut, în numai o zi, același urs a distrus un coteţ şi un grajd apoi a omorât doi porci de peste 100 de kg. Atacuri ale urşilor au fost semnalate la finele anului trecut şi în oraşul Pătârlagele dar şi în comuna Cozieni unde au fost omorâţi trei măgari.

Ministerul Mediului a dat atunci derogare pentru vânătoarea sălbăticiunilor care provoacă pagube în gospodării dar până acum niciun urs nu a fost capturat sau împuşcat pe raza judeţului Buzău.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI