miercuri, 22 mai, 2024

VIDEO Tablierul noului pod peste râul Buzău a ajuns la Vadu Pașii. Din iunie vom putea circula!

VIDEO Tablierul noului pod peste râul Buzău a ajuns la Vadu Pașii. Din iunie vom putea circula!

Facebook
Twitter
Email
Muncitorii angrenaţi în costisitorul proiect al noului pod de la Vadu Pașii,lucrează de zor la finalizarea punților rutiere ale construcției așteptate de aproape 15 ani de săteni. Au mai rămas doar două luni până se va circula lejer peste râul Buzău în paralel cu vechiul pod care va fi transformat în muzeu.

Constructorii spun că au ajuns în faza în care lucrările sunt aproape de final. Punțile.rutiere asamblate în halele de producție ale societății Integral vor fi montate luna viitoare .”S-a muncit toată iarna la foc continuu pentru asamblarea părților metalice ale podului.Prima parte a fost deja transportată pe șantier cu utilaje grele, urmând ca pe data de 17 mai să aducem macaralele de mare tonaj iar pe 20 mai să începem montarea propriu zisă a punților rutiere. După finalizarea acestei operațiuni urmează să turnăm asfaltul și astfel să terminăm construcția ”, ne-a declarat Victor Vasilescu, directorul general al SC Integral SA Buzău.
Primarul din Vadu Paşii,  Gheorghe Firon, abia așteaptă că din această vară șă circule pe noul pod de la Vadu Pașii. ”Antreprenorul și-a respectat promisiunea pe care ne-a făcut-o anul trecut și este clar că vom putea circula din această varăi pe noul pod. Este un moment important pentru noi întrucăt economia locală și investițiile vor primi o gură de oxigen odată cu finalizarea noului pod.”, ne-a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Paşii.
Lucrările la podul de la Vadu Pașii sunt supravegheate permanent de autorităţi, deoarece este un obiectiv vital pentru dezvoltarea zonei de proximitate cu munipiul Buzău.
Noul pod este reabilitat cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26.000.000 lei.
Lucrarea este executată de un consorţiu format din mai multe firme, printre care si Integral Buzău, societate de construcţii care a ridicat si noua maternitate din municipiu.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură