VIDEO Sute de pomi de iarnă au fost confiscați din piețele buzoiene, pentru că vânzătorii lor nu le-au putut dovedi proveniența

Ample controale au fost declanșate zilele acestea de echipe mixte formate din polițiști și lucrători silvici, la comercianții de pomi de iarnă. În numai o zi de verificări în piețele de profil din municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, oamenii legii au aplicat amenzi de 17.000 de lei și au confiscat peste 600 de pomi.

În cursul zilei de luni, polițiști de ordine publică, rutieră și investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, în colaborare cu reprezentanții silvici, au efectuat mai multe controale pe raza municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat, privind legalitatea provenienţei, depozitării şi comercializării pomilor de Crăciun.
 
În cadrul activităților desfășurate au fost identificați șase administratori ai unor societăți comerciale care ofereau spre vânzare în piețele centrale din cele două municipii un număr de 106 pomi de Crăciun, speciile molid și brad, fără  a deține documente legale de proveniență.
 
Extinzându-se verificările la sediile societăților comerciale, polițiștii au identificat 572 pomi de Crăciun din aceleași specii, deținuți fără documente  legale de proveniență.
 
De asemenea s-a constatat faptul că nici o societate comercială verificată nu deținea acord Gardă Forestieră pentru distribuirea formularelor cu regim special, respectiv registrul de evidență intrări – ieșiri materiale lemnoase și avize de însoțire a materialelor lemnoase.
 
Patronii firmelor care vindeau pomii s-au ales cu sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 17.000 lei conform legii privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare a celor 678 pomi de Crăciun, ce au fost predați reprezentanților silvici.
 

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI