VIDEO Sute de militari și zeci de vehicule de luptă, la parada din Buzău

Peste 5.000 de persoane au participat, joi, de Ziua Naţională a României, la parada militară organizată în faţa Instituţiei Prefectului. Au defilat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu peste 600 de militari și angajați ai Ministerului de Interne. În timpul ceremonialului, unui copil i s-a făcut rău și a fost dus cu ambulanța la spital.

Festivitățile au debutat la ora 10.00, cu ceremonialul religios, oficiat de către preoți ai Arhiepiscopiei la Monumentul Eroilor, urmat de momentul depunerilor de coroane din partea mai multor instituții buzoiene și partide politice. După ceremonialul de la monumentul eroilor, militarii au oferit spectatorilor un exerciţiu de îndemânare, drill-team.

Buzoienii au așteptat cu sufletul la gură momentul culminant al întregii desfășurări de forțe, parada militară. Rând pe rând, prin faţa oficialităţilor, au dat onorul militarii din garnizoană, trupele speciale, autospeciale cu cele mai noi echipamente de luptă prezente în teatrele de operaţiuni, dar şi angajaţii poliţiei şi pompierilor.

La parada militară au participat peste 600 de militari Garnizoana Buzău, a doua ca mărime din țară, după București, dar şi peste 60 de vehicule militare din dotarea Armatei, Poliţiei, Pompierilor şi Jandarmeriei. În timpul festivității, un copil de cinci ani, venit cu bunica la paradă, a leșinat și a fost nevoie de intervenția unei ambulanțe pentru a-l duce pe micuț la spital.

ambu

După ce şi ultimul militar din Garda de onoare si din fanfara şi-a încheiat exerciţiul, buzoienii au rupt rândurile şi s-au mutat în Parcul Crâng. Edilii au organizat aici un concert de muzică populară şi au amenajat bucătariile unde s-au împărţit cele peste 3000 de porţii de fasole cu ciolan, plăcintă și țuică fiartă.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI