sâmbătă, 24 februarie, 2024

VIDEO Sute de membri de sindicat pichetează Prefectura județului Buzău

VIDEO Sute de membri de sindicat pichetează Prefectura județului Buzău

Facebook
Twitter
Email

Angajații din Educație au ieșit în stradă. Personalul nedidactic cere Guvernului dreptul la o viață decentă, prin aplicarea şi respectarea legii.

Federația Sindicatelor Libere din învățământ susţine protestul organizat de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar „Prof. I. Neacșu” Buzău, organizație reprezentativă a salariaților din învățământul buzoian.

Protestul are loc ca urmare a nemulțumirilor personalului nedidactic cu privire la neacordarea sporului pentru condiții de muncă, de care salariaţii din alte sectoare bugetare cu funcții similare beneficiază.

„Condamnăm pe această cale discriminarea uriaşă pe care o fac guvernanţii, deși acest beneficiu este prevăzut de Legea 153/2017 care reglementează salarizarea în sectorul bugetar, precum şi de H.G. nr.569/2017 care aprobă Regulamentul privind stabilirea locurilor de muncă, precum și condițiile de acordare a acestuia în sectorul bugetar.Acordarea sporului pentru condiții de muncă ar aduce, în aceste vremuri dificile din punct de vedere economic și social, un plus, oricum nesemnificativ, la veniturile extrem de mici ale colegilor noştri – personal nedidactic.

Această situaţie se regăsește în întreaga ţară şi somăm Guvernul României să aplice legislația în vigoare, fără a face Discriminări între salariații bugetari! În caz contrar, anunțăm că acțiunile de protest se vor extinde la nivelul întregii țări, inclusiv în fața sediilor instituţiilor cu putere de decizie din Bucureşti.

Neacordarea sporului pentru condiții de muncă reprezintă o nouă abatere a Guvernului României de la ceea ce înseamnă Respectarea legilor în vigoare! Acesta este un gest de condamnat care provoacă mare nedreptate colegilor noştri din sistemul de învățământ, ținând cont de faptul că în alte arii profesionale el este plătit. Întreg personalul din educație este solidar cu aceste proteste”, a declarat Ion Dobre liderul SIP Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.