VIDEO Sute de buzoieni au participat la înmormântarea tinerei care a murit în timpul unui concert

Ana Maria, tânăra care a murit în timpul unui concert din Buzău, a fost condusă astăzi pe ultimul drum. La înmormântare au participat sute de persoane, între care și iubitul fetei, în fața căruia Ana Maria s-a stins sâmbătă seară. Între timp au ieșit și rezultatele necropsiei, care au confirmat că decesul a survenit pe fondul unei crize de astm.

După o noapte de priveghi la o capelă din Buzău, rudele și prietenii și-au luat adio în această dimineață de la tânăra Ana Maria, fata de 20 de ani care a murit în timpul concertului Zdob și Zdub. Sicriul cu trupul tinerei a fost condus la cimitirul Sfinții Constantin și Elena de sute de persoane, între care foști colegi din Liceul Pedagogic, pe care l-a absolvit anul acesta.

Marți, legiștii din Buzău au finalizat raportul necropsiei efectuate în cazul tragediei. Potrivit specialiștilor, fumul rezultat de la grătarele amenajate pe platoul din centrul oraşului ar putea fi unul dintre factorii declanşatori ai crizei de astm. Cu toate acestea, oficialii Spitalului Judeţean nu se pot pronunţa cu exactitate. Practic, orice element alergen ar fi putut provoca starea de rău a tinerei.

Pe de altă parte, într-o situaţie de acest gen, doar o intervenţie imediată a specialiştilor ar fi putut împiedica producerea unei tragedii. Tânăra care a decedat sâmbătă seară era cunoscută cu afecţiuni respiratorii de mai mult timp şi urma un tratament complex.

Organizatorii concertelor din weekend nu au asigurat prezenţa la faţa locului a unei ambulanţe cu echipaj complet, asistenţa medicală fiind în sarcina unor voluntari, într-un punct de prim-ajutor. Aceștia au intervenit primii, pentru ca, după mai multe minute să sosească la faţa locului o salvare.

Personalul medical de pe ambulanţă a continuat manevrele de resuscitare, inclusiv în timpul transportării pacientei către spital, iar medicii de la UPU Buzău au mai încercat să salveze viaţa tinerei timp de alte 45 de minute. A fost prea târziu, însă.

Fii Reporter