luni, 22 iulie, 2024

VIDEO Străzi inundate și copaci rupți, după o furtună cu grindină abătută peste județul Buzău

VIDEO Străzi inundate și copaci rupți, după o furtună cu grindină abătută peste județul Buzău

Facebook
Twitter
Email

O furtună puternică a măturat toată zona de munte a județului Buzău, miercuri, în miezul zilei. Câțiva arbori au fost doborâți de vânt și au rupt firele de curent electric, lăsând zeci de gospodării fără electricitate.

În comuna Beceni, șuvoaiele de apă au intrat în curțile oamenilor, dar și într-un garaj.

Au fost înregistrate fenomene extreme și în alte zone din județ, inclusiv în municipiul Buzău. La Vadu Pașii, mai multe drumuri au fost sub apă câteva minute bune.

O ploaie torenţială care a durat 30 de minute a provocat inundaţii pe mai multe străzi din oraș. Sistemul de canalizare s-a dovedit a fi ineficient din cauza precipitaţiilor abundente.

S-a circulat cu dificultate în mai multe cartiere din oraș. Bălţile formate din acumularea de apă pluvială au cauzat probleme mai ales în Zona Industrială a orașului. Şoferii au circulat cu dificultate pe străzile acoperite de apă, însă mai greu le-a fost pietonilor.

Din cauza ploii și a rafalelor puternice, au apărut probleme în alimentarea cu energie electrică în localitățile Vintilă Vodă, Lopătari și Mânzălești.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.