VIDEO Strada din Buzău unde poți săvârși o gravă abatere de la regulile de circulație fără niciun risc de a fi sancționat

Încălcarea liniei continue este legală, pe o porțiune din strada Transilvaniei. Nu este vorba despre vreo modificare a legislației, ci despre gafa unor muncitori, care au trasat noul marcaj rutier înainte să afle că de fapt Poliția nu autorizase execuția lui. Primarul municipiului a anunțat pentru joi o ședință cu poliția și constructorul.

Încălcări ale liniei duble continue se produc frecvent pe strada Transilvaniei, în dreptul a cel puțin cinci intersecții cu străzi adiacente dar și porți de acces în societăți comerciale.

- Promo -

Drumul a fost modernizat iar constructorul a trântit o linie dublă continuă de zici că nu se mai termină. Pe cât de conturat este noul marcaj, pe atât de invizibil pare în ochii șoferilor.

Linia dublă care separă sensurile de mers de pe strada Transilvaniei măsoară un kilometru și jumătate și are la capete sensuri giratorii. Unul dintre ele este atât de mic, încât camioanele cu marfă nu pot întoarce astfel încât să ajungă pe banda de pe care poate vira legal spre locul de livrare.

Poliţia Rutieră Buzău a explicat că, încă din faza documentaţiei, noile marcaje au fost respinse, însă ele au fost trasate de muncitori cu câteva zile înainte de a afla răspunsul. Linia continuă de pe Transilvaniei nu are niciun efect, astfel că poliţiştii nu pot aplica sancţiuni în cazul în care şoferii nu le respectă.

”În urma analizării documentației tehnice privind reabilitarea străzilor Transilvaniei, Unirii și Aleea Industriilor, Serviciul Rutier Buzău a înaintat un aviz negativ Primăriei Municipiului Buzău în ceea ce privește modul de sistematizare pe aceste artere”, spune cms. șef Silviu Dinu, de la Poliția Rutieră Buzău.

VIDEO

Deocamdată, șoferii au dezlegare la încălcarea liniei continue însă ei se tem că minunea nu poate dura la nesfârșit și oricând pot fi opriți în trafic și sancționați.

”La o adică, dacă vrea să-ți ia permisul, ți-l ia. De exemplu, eu trebuie să fac stânga. Mi-e și frică să fac. Dacă mă vede poliția, îmi ia permisul. Linia e linie. Noi vrem să o modifice, să fie întreruptă, să știm și noi pe unde avem traseu”, spune un taximetrist din zonă.

Reprezentanţii Primăriei, beneficiarul lucrării de modernizare, au anunțat organizarea unei ședințe speciale în care se va discuta situația de pe strada Transilvaniei.

”Joi, vom avea o ședință pentru strada Transilvaniei, cu toți factorii implicați, pentru a găsi cea mai bună soluție, în consonanță și cu angajamentele luate pe proiectul finanțat de la U.E.”, a scris primarul Constantin Toma pe Facebook.

Fii Reporter