VIDEO Staţiunea Sărata Monteoru, o oază de sănătate asaltată de mii de turişti

Staţiunea Sărata Monteoru, din judeţul Buzău, este asaltată în fiecare weekend de mii de turişti care fug de arşiţa şi aerul poluat din oraşe. Aici găsesc piscine cu apă sărată, benefice organismului, unde pot petrece o după-amiază ca pe litoral, dar într-o staţiune înconjurată de dealuri împădurite.

Pentru că staţiunea se află la mai puţin de 20 de kilometri de Buzău şi la numai o oră de mers cu maşina de Bucureşti, mulţi dintre turiştii care nu mai pot îndura canicula aleg să vină la Sărata Monteoru ca să beneficieze de calitatile apelor sărate din piscine, dar și de aerul curat.

Turistii găsesc aici un peisaj care binedispune şi numeroase baze de agrement unde beneficiază de terapie cu ape sărate.

Staţiunea deţine numeroase bazine alimentate din izvoare subterane şi dintr-un foraj de 150 de metri adâncime.Pensiunea Caprice, Complexul Hotelier Cazino, Baza de tratament Ceres care deţin piscine cu apă dulce şi sărată sunt doar câteva din reperele căutate şi apreciate de turişti.

Sărata Monteoru are o ofertă bogată la pensiuni şi hoteluri, care se întrec între ele cu meniuri tradiţionale sau excursii de grup.

Costul unei zile petrecute într-un astfel de centru variază între 10 şi 20 de lei de persoană iar cazarea nu depăşeşte 100 de lei pe noapte la pensiunile din zonă.

Fii Reporter