duminică, 25 februarie, 2024

VIDEO Stâncile prăbușite pe Drumul Național 10, eliminate după șase explozii. Traficul a fost reluat

VIDEO Stâncile prăbușite pe Drumul Național 10, eliminate după șase explozii. Traficul a fost reluat

Facebook
Twitter
Email

Pompierii anunță că au finalizat misiunea pirotehnică ce a avut ca scop în primă fază stabilizarea versantului și eliminarea riscului de prăbușire a altor roci, iar ulterior, detonarea stâncii care bloca DN 10 în zona localității Siriu. Circulația a fost redeschisă, luni seară.

UPDATE Începând cu ora 19.45 s-a reluat traficul pe DN 10, în zona Siriu. Se circulă alternativ pe o bandă, sub control semaforizat.

Au cooperat la fața locului specialiști pirotehnicieni din cadrul IGSU, de la Inspectoratul pentru situații de Urgență Buzău și din cadrul Unității Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani.

”Având în vedere zona în care s-a produs evenimentul, misiunea a necesitat efort susținut și atenție sporită din partea salvatorilor care, pe parcursul a 72 de ore, au efectuat un număr de șase explozii controlate ce au implicat aproximativ 100 de kilograme de explozibil”, transmit reprezentanții ISU Buzău.

Lucrările de eliberare a carosabilului au fost reluate luni, ulterior fiind amplasate semnalizatoare și semafoare. Circulația s-ar putea relua în următoarele ore, însă cu restricții de tonaj.

Două tronsoane din zonă urmează să fie restricționate din cauza riscului alunecărilor de teren. Urmează ca autoritățile să decidă momentul reluării curculației pe DN 10 spre Brașov.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.