joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Soluție pentru șoferi, pe durata lucrărilor de modernizare a trei artere din Buzău

VIDEO Soluție pentru șoferi, pe durata lucrărilor de modernizare a trei artere din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Reabilitarea completă a trei mari artere din municipiul Buzău, Unirii, Transilvaniei şi Industriilor, va da complet peste cap traficul. Acesta este și motivul pentru care reprezentanți ai Primăriei, constructorului și conducerea Poliției Rutiere Buzău s-au întâlnit pentru a găsi cea mai bună soluție astfel încât șoferii să resimtă cât mai puțin deranjul generat de lucrări.

Primele artere modernizate vor fi strada Transilvaniei și Aleea Industriilor. În perioada lucrărilor, se va lucra pe un sens de circulație, urmând ca pe celălalt sens să se circule alternativ, pe bază de pilotaj uman.

„Nu am vrut să adoptăm soluția de pilotaj pe bază de semafoare pentru că s-ar fi creat mari blocaje și cozi uriașe de mașini în zona lucrărilor respective. Avem experiența semafoarelor montate pe DJ203K, mă refer la zona Mărăcineni – Săgeata, dar traficul pe Transilvaniei, de exemplu, este mult mai intens decât acolo”, a declarat Silviu Dinu, șeful Serviciului Poliției Rutiere Buzău.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a celor trei artere este de 18,6 milioane de euro, Primăria Buzău urmând să contribuie la proiect cu un procent de 2 la sută din valoarea totală a investiției.

Contractul prevede reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv realizarea de benzi dedicate transportului public, amenajarea de piste pentru bicicliști, îngroparea cablurior electrice, de cablu / tv și telefonie, dar și reabilitarea trotuarelor, pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.