joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Soferi ucraineni, întâmpinați cu ceai și cafea de polițiștii din Buzău

VIDEO Soferi ucraineni, întâmpinați cu ceai și cafea de polițiștii din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Pentru că în această perioadă județul Buzău este tranzitat și de vehicule ale cetățenilor ucraineni, veniți de la mare distanță, polițiștii buzoieni au desfășurat o acțiune preventivă pentru prevenirea evenimentelor rutere ce s-ar putea produce pe fondul oboselii la volan.

Câteva autoturisme cu numere de Ucraina au fost oprite în trafic de polițiștii buzoieni, pentru a le oferi șoferilor cafea, ceai și sfaturi preventive.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 302 şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, iar dintre aceştia 30 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cea mai mare viteză – 177 km/h – a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 29 de ani, din Buzău, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localităţii Zărnești.

Pentru neregulile rutiere constatate în weekend, au fost aplicate 491 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de peste 191.000 de lei.

Din totalul acestora, 302 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 57 pentru neportul centurii de siguranţă, 17 pentru diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, iar 67 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 41 de permise de conducere.

Dintre acestea, 30 au fost reţinute pentru depăşirea vitezei legale admise, 2 pentru neacordare de prioritate de trecere, 5 pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, 3 pentru conducerea sub influenţa alcoolului şi unul pentru neprezentarea la sediul Poliției în termen de 24 de ore după un accident rutier soldat doar cu pagube materiale.

Poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 27 de pietoni.

De asemenea, polițiștii au întocmit două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat.

Polițiștii rutieri le recomandă tuturor conducătorilor auto ca la primele semne de oboseală să-și întrerupă deplasarea, să parcheze vehiculul într-un loc sigur și să se odihnească până până la refacerea completă a capacităților psiho-fizice necesare conducerii în siguranță.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.