joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Serviciu tip Uber, efectuat cu dubițe. Trans Bus va introduce transportul în comun la comandă

VIDEO Serviciu tip Uber, efectuat cu dubițe. Trans Bus va introduce transportul în comun la comandă

Facebook
Twitter
Email

Un nou serviciu de transport va funcționa până la sfârșitul anului, în premieră națională, la Buzău. Este vorba despre transportul în comun la comandă, care va face concurență teximetriei. Conducerea municipalității a anunțat că va cumpăra deocamdată șase autovehicule tip van, cu opt locuri, ce vor fi utilizate de societatea locală de transport public.

Municipalitatea va investi în viitorul apropiat circa 200.000 de euro pentru a pune la dispoziția buzoienilor un nou serviciu de transport, care va fi asigurat de societatea Trans Bus.

Este vorba despre transportul la comandă, pentru care vor fi cumpărate șase dubițe cu opt locuri. Acestea vor efectua curse la comanda clientului, efectuată printr-o aplicație instalată în telefon, adică în regim taxi.

Principiul este simplu: grupurile care au nevoie de un taxi mai încăpător vor accesa o aplicație pe telefonul mobil, solicitând un astfel de mijloc din flota Trans Bus.

Aplicația le va calcula traseul, în funcție și de celelalte comenzi sosite din apropiere, prețul cursei, iar șoferul va sosi în câteva minute.

Un astfel de sistem este implementat cu succes în Germania, precum și în alte state. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Buzău.

”Există o aplicație pe care o instalezi pe telefon și comanzi un autovehicul de tip Van cu 6,7, 8 locuri. Din aplicație selectezi unde și când să vină. La final, plătești de pe card costul călătoriei, șoferul nu pune mâna pe niciun ban”, a detaliat primarul Buzăului, Constantin Toma.

Reprezentanții municipalității cred aceste mașini care vor fi operate de societatea de transport urban vor fi foarte utile grupurilor de elevi sau navetiștilor.

Noul serviciu va face concurență taximetriei, domeniu în care activează peste 500 de șoferi.

”E posibil ca unii taximetriști să se supere. Dar asta e, pe piață rezistă cel care oferă cele mai bune și convenabile servicii. Aici se pot face și abonamente, mă gândesc de exemplu la un grup de părinți dintr-o anumită zonă care vor să-și trimită copiii împreună la școală”, a explicat Gică Toader, directorul Trans Bus.

O altă investiție de viitor extrem de importantă, ce vizează transportul public în comun, se referă la achiziționarea de către Trans Bus a unor microbuze electrice. Acestea ar urma să fie folosite în anumite perioade din zi în care sunt mai puțini călători.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.