VIDEO Senatorul Lucian Romașcanu, la Buzău: PSD le va da o șansă liberalilor să guverneze, să arate ce pot!

Senatorul PSD Lucian Romașcanu a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Buzău, că nu exclude ca PSD să le dea o șansă liberalilor „să guverneze, să arate ce pot”.

Fost ministru al Culturii în cadrul Guvernului Grindeanu, Romașcanu a mai precizat că social -democrații nu vor să arunce țara în criză în cazul în care prima nominalizare a președintelui Klaus Iohannis va cădea la votul de învestitură din parlament.

„Va veni momentul în care le vom acorda această șansă (liberalilor n.r.) dar în primă instanță va trebui să arătăm publicului că această moțiune nu a fost făcută decât în interes electoral pentru campania prezidențială, neavând nici susținere în parlament și niciun program care să fie pus în lucru”, a precizat senatorul buzoian.

Romașcanu a mai adăugat că noul guvern ar putea fi votat de PSD, în cazul în care liberalii vor înregistra un eșec la votul de învestitură din plenul parlamentului.

„Este foarte posibil să votăm noul guvern pentru că, pe lângă semnalul pe care îl dăm că nu sunt în stare să-și construiască un guvern care să treacă de votul parlamentului, va trebui să ne gândim și la țară, să existe un guvern care să poată funcționa cu toate atribuțiile valide”, a mai spus Romașcanu la finalul conferinței.

Fii Reporter