vineri, 19 aprilie, 2024

VIDEO Secretarul de stat Raed Arafat a înmânat drapelul de luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău

VIDEO Secretarul de stat Raed Arafat a înmânat drapelul de luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău

Facebook
Twitter
Email

Sâmbătă, 17 septembrie, începând cu ora 14.00, în Piața Daciei din Buzău au avut loc festivităţile ocazionate de „Înmânarea Drapelului de luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău». Drapelul a fost înmânat de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

La ceremonia din Piața Dacia din Buzău au mai participat prefectul Aurelia Mitrea, ÎPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alte oficialități, un numeros public.

Momentul înmânării drapelului a fost urmat de un ceremonial militar-religios oficiat de arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, ÎPS Ciprian, care a sfinți drapelul ce îi va însoți de acum înainte în misiuni pe pompierii și paramedicii buzoieni.

Festivitatea s-a încheia cu defilarea trupelor și a tehnicii din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău.

În discursul său, Raed Arafat a evidențiat lupta permanentă pe care pompierii o duc în fiecare moment pentru a salva vieți.

”Pompierii se luptă cu minutele, cu secundele, ca să ajungă să salveze vieți, pompieri sunt o unitate care este activă permanent, nu este o unitate care așteaptă să se întâmple doar o dată la câteva luni, la câțiva ani ceva, este o unitate care în fiecare zi se confruntă cu pericole, în fiecare zi face ceva pentru populație, sprijină populația, salvează vieți, fie că este foc, fie că este inundație sau cazuri medicale”, declarat sâmbătă, la Buzău, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Victimele tragediei de la Mihăilești din 2004 nu vor fi uitate niciodată, a mai declarat sâmbătă, la Buzău, secretarul de stat în MAI.

”Eroii de la Mihăilești nu au fost uitați niciodată, întotdeauna îi pomenim și întotdeauna ne gândim la ei, nimeni nu uită eroii săi”, a spus Raed Arafat, la finalul ceremoniei înmânării Drapelului de luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu! din Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.