miercuri, 22 mai, 2024

VIDEO Lucrări la Vadu Pașii. Gheorghe Firon: Toată comuna va beneficia în curând de o infrastructură de gaze naturale

VIDEO Lucrări la Vadu Pașii. Gheorghe Firon: Toată comuna va beneficia în curând de o infrastructură de gaze naturale

Facebook
Twitter
Email

Iarna neobișnuit de caldă  a ținut cu constructorii care lucrează de zor la introducerea rețelei de gaze în comuna Vadu Pașii, județul Buzău. Ritmul lucrărilor este extrem de bun iar executanții speră ca rețeaua să fie finalizată parțial încă din această toamnă.

Introducerea rețelei de gaze la Vadu Pașii este una dintre cele mai importante investiții din istoria localității.

Vestea bună estè că lucrările se realizează într-un ritm alert în acest weekend ajungând  până în satul Gura Câlnăului, spre bucuria sătenilor.
„Se mișcă foarte bine și aproape că nu-mi vine să cred că vom avea gaze. E bine că vom scăpa și de grija lemnelor și de butelie. ” ne-a declarat Ionel Toader, un localnic din Vadu Pașii.

„E bine și pentru noi dar mai ales pentru cei tineri care nu vor mai avea grija lemnelor și a buteliei. Ne bucurăm pentru că o scăpăm de multe chinurii, cu lemnele, cu făcutul focul. O să nè băgăm și noi centrale, să avem și apă caldă și căldură.” este de părere Alexabdra Manolescu, o localnică din Vadu Pașii.

„Sperăm ca de la toamnă o mare parte din gospodării să fie deja branșate la retea iar de ianra viitoare să ne îmcălzim cu gaze naturale de la noua rețea. Facem tot ce putem pentru a aduce confortul și toate utilitățile în toată satele noastre. Vom atrage și mai multe investiții iar scurt timp vom avea aceleași condiții ca la oraș.” ne-a declarat edilul Gheorghe Firon.


Rețeaua de gaze din localitate va dispune și de un sistem extrem de modern, dotat cu fibră optică, ce va monitoriza în timp real conductele amplasate în subteran precum și debitele de transport.

La finalul lucrărilor progonzate pentru toamna acestui an, locuitorii localităților Scurtești,Stăncești,Vadu Pașii,Băjani, Focsănei și Gura Câlnăului vor fi conectați la cea mai modernă rețea de gaze din județul Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.