VIDEO Se circulă din nou pe podul de tuburi de la Vadu Pașii

Veste bună pentru şoferii care doresc să ajungă în Vadu Paşii. Începând de astăzi vor putea folosi ca rută alternativă podul de tuburi de la balastiera Vadu Paşii. Obiectivul de devenit operaţional după  un efort susţinut al reprezentanţilor balastiereai şi ai Primăriei Vadu Paşii.

Podul de tuburi de la balastiera Vadu Paşii a fost extrem de tranzitat în ultima perioadă, de şoferii care doreau să evite aglomeraţia de la podul Mărăcineni. După ce a fost luat de ape, în urma ploilor torențiale din ultimele două săptămâni , şoferii au fost nevoiţi să aştepte şi câteva ore la Podul de la Mărăcineni pentru a ajunge la Buzău.

Podul de tuburi de la balastieră a fost refăcut în doar câteva zile, chiar dacă este o lucrare de amploare. Efortul depus de autorităţile din Vadu Paşii coordonate de Primarul Gheorghe Firon şi reprezentanţii balastierei  au făcut, însă posibil acest lucru.” Chiar dacă acest pasaj nu este asfaltat, în timp s-a dovedit că este de mare importanță pentru localitatea noastră mai ales după închiderea podului vechi care făcea legătura cu orașul Buzău. Nici iarna când am avut probleme cu viscolul, localitatea noastră nu a rămas niciodată izolată tocmai datorită acestor tuburi. Acum când sunt probleme de trafic la Podul Mărăcineni, podul de tuburi reprezintă o bună alternativă. Sperăm să scăpăm de această improvizație cel mai târziu la începutul anului viitor , după ce noul pod va fi dat în folosință după cum ne-au asigurat constructorii” ne-a declarat Gheorghe Firon , primarul comunei Vadu Pașii.

Zilnic, podul de tuburi de la bastieră este tranzitat de aproximativ 200 de maşini care în alte condiţii ar fi aglomerat traficul în zona Mărăcineni.

 

Fii Reporter