duminică, 19 mai, 2024

VIDEO Scandal între un primar şi consilierii locali, din cauza cadourilor de Crăciun pentru elevi

VIDEO Scandal între un primar şi consilierii locali, din cauza cadourilor de Crăciun pentru elevi

Facebook
Twitter
Email

Scandal între un primar şi consilierii locali, din cauza cadourilor de Crăciun pentru elevii şi cadrele şcolii din comună. Se întâmplă la Scutelnici, o comună din Buzău. Consilierii îl acuză pe primar că a încercat să facă o mică afacere cu banii de cadouri, recomandând magazinul de dulciuri al unui apropiat. Pentru că aleşii locali i-au dejucat planul, cumpărând pachetele de la un alt magazin, primarul a refuzat să mai vireze banii.Chiar viceprimarul comunei Scutelnici îl acuză pe şeful său din Primărie că ar fi încercat să îşi favorizeze un apropiat, prin cumpărarea din magazinul acestuia a unor produse alimentare în valoare de 8.000 de lei.

Ca să nu mai fie dubii, anul acesta consilierii locali au mers personal să cumpere dulciurile, de la un magazin din Buzău.”După ce s-a alocat suma de bani, prin hotărâre de Consiliul Local, ne-am hotărât să mergem după pachete. A doua zi, domnul primar mi-a dat un nume, Adrian, ca să mergem să luăm cadouri de la el.

Noi am refuzat şi am cumpărat de la un en-gros din Buzău”, a declarat Aurel Prună, viceprimar.Când a aflat de gestul rivalilor săi, primarul a pornit şicanele. A decis mai întâi să refuze semnarea ordinului de plată, pentru achitarea dulciurilor cumpărate de consilieri.

Ar fi dat chiar dispoziţie în şcoli ca dascălii să refuze cadourile ori să organizeze serbări cât mai banale, doar ca să nu aibă ecou gestul consilierilor locali. ”A zis că o să le plătim noi, pentru că nu am fost acolo unde ne-a trimis el”, a spus Aurel Vlad, consilier local.Copiii din şcoala Scutelnici susţin că pachetele cumpărate anul acesta de consilieri au fost mult consistente decât cele din alţi ani.

Totul pare să confirme temerile aleşilor din comună.Doar vestea că presa a ajuns în comună l-a făcut pe primar să aprobe ordinul de plată, după o săptămână de la emiterea lui.Primarul din Scutelnici a lipsit toată ziua din primărie şi nu a răspuns la telefoane. Contrele dintre primarul Sandu Chircu, de la PDL, şi consilierii locali, durează de mulţi ani. Recent, aleşii din comună au început demersuri pentru suspendarea edilului, pe motiv că acesta nu a fost în stare să atragă niciun leu din fonduri europene.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.