VIDEO Sătenii din Smeeni se laudă că mănâncă peşte otrăvit din râul Cămăţui

Urât mirositor şi negru, cam aşa ar putea fi descris râul Călmăţui, cunoscut de săteni pentru apa limpede şi curată. Râul a fost poluat luni cu o substanţă necunoscută de către un agent comercial iar apa s-a umplut cu tone de peşte mort.

Sătenii din Smeeni n-au stat mult pe gânduri şi au dat dovadă de o inventivitate maximă după ce s-au hotărât să captureze peştele otrăvit cu plase confecţionate ad hoc dar şi cu mâinile goale. Deşi nimeni nu ştie ce efecte are asupra sănătăţii, oamenii nu s-au dat în lături să se aprovizioneze pentru consumul propriu cu peştele contaminat.

Autorităţile locale şi-au dat seama încă de la primele ore ale dimineţii că au de-a face cu o poluare masivă a râului dar cu toate acestea pe săteni nu i-a împiedicat nimeni să se aprovizoneze cu sute de kilograme de peşte mort.

Abia după ora 17 edilul localităţii, Andrei Ion, a anunţat autorităţile despre dezastrul ecologic însă nu a informat populaţia despre potenţialul risc la care se expune dacă va mânca acest peşte infestat.

Mai grav este că peştele mort a fost colectat chiar şi de către copii, care nu aveau habar la ce riscuri se expun.

Fii Reporter