VIDEO Salvarea unui câine rămas pe insulița din Crâng, devenită operațiune de ecarisaj

Au crezut că salvează un biet câine rămas captiv pe insulița unui heleșteu din Buzău însă au regretat că au sunat la 112. La intervenția din Parcul Crâng pentru care veniseră inițial pompierii au ajuns și hingherii care nu au făcut altceva decât să transforme totul într-o dură operațiune de ecarisaj. Animalul a fost capturat cu un laț și târât în mașina care avea să îl transporte la padocul unde, cel mai probabil, va fi eutanasiat.

După ce au observat câinele cum rătăcea prin frunzișul insuliței din mijlocul heleșteului, doi cetățeni care se flau la promenadă pe aleile Crângului au decis să ceară ajutorul autorităților pentru salvarea animalului.

”L-o fi aruncat careva ori a sărit el în apă, cine știe. Am sunat la 112, am vorbit și au ajuns rapid pompierii. Îmi este milă în general de toți cățelușii. Acum aștept să văd cum se termină acțiunea”, spune doamna care a cerut ajutor pentru salvarea cășelului.

La operațiunea din Parcul Crâng, alături de pompieri sosesc și angajații serviciului de ecarisaj de la societatea Urbis Serv. Se împart în două echipe și, cu ajutorul unor hidrobiciclete, decid să înconjoare insulița pentru a împinge animalul în brațele hingherilor. De pe margine, echipele sunt ghidate de trecători.

Iubitorii de animale observă lațul pregătit pentru prinderea câinelui și fac apel la hingheri să acționeze cu milă. Prinderea câinelui de pe insuliță se dovedește a fi o misiune deloc ușoară pentru echipele mixte de la Urbis și pompieri și, din păcate, extrem de chinuitoare pentru animal.

Împietrit de spaimă, patrupedul este urcat în mașina de ecarisaj, pentru a fi dus în padocul primăriei. Aici urmează să fie deparazitat, vaccinat și propus pentru adopție. ”Operațiune încheiată cu succes”, spune medicul veterinar Emil Paraschiv, șeful serviciului de ecarsiaj de la Urbis Serv.

Oamenii care au sunat la 112 au ajuns să regrete însă decizia, după ce au aflat care este soarta câinelui, capturat într-un mod brutal, spun ei. În cazul în care nu își va găsi stăpân, el va fi eutanasiat.

La Buzău, serviciul de ecarisaj are două echipe mobile care acționează în fiecare zi de luni până vineri. Până la sfârșitul anului vor să strângă toți maidanezii din oraș.

 

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI