vineri, 12 iulie, 2024

VIDEO S-au trezit cu ursul la poartă, în timp ce se cinsteau în curtea unui magazin

VIDEO S-au trezit cu ursul la poartă, în timp ce se cinsteau în curtea unui magazin

Facebook
Twitter
Email

Un urs a semănat panică printre localnicii din comuna buzoiană Cernătești, care au dat nas în nas cu sălbăticiunea chiar în timp ce primeau mesaj Ro-Alert de avertizare. Animalul a încercat să intre în curtea unui magazin, în care se aflau doi tineri, dar s-a speriat de un câțel care i-a ieșit în cale. În cursa pe marginea drumului județean, ursul s-a apropiat periculos de mult de o bătrână care se odihnea pe băncuța din fața porții.

Joi, în jurul orei 20.30, câțiva tineri care stăteau de vorbă în curtea unui magazin au primit pe telefoane o avertizare Ro-Alert despre prezenţa unui urs în zonă. Abia au apucat să citească mesajul că animalul își făcuse deja apariția în dreptul porții și era gata să intre în curtea magazinului.

Ursul s-a speriat şi a luat-o la fugă atunci când cățelul proprietarilor, Azorel, i-a tăiat calea și a început să latre. Localnicii surprinși de apariția inopinată și-au luat inima-n dinți și au pornit după urs pentru a-l izgoni din sat.

FOTO / VIDEO: Ghe. Neagu 

Aceștia au observat cum sălbăticiunea a sărit gardul unei gospodării și a trecut cu viteză pe lângă o femeie care a încremenit de frică. Oamenii spun că sălbăticiunea a venit de la deal, a traversat un teren viran, iar în momentul în care a ajuns pe șosea a dat nas în nas cu o bătrână care se odihnea pe canapea.

La scurt timp după incident, o echipă din primăria Cernătești a pornit după animal, ca să-l alunge. Aceștia aveau să descopere urmele a doi urși, unul foarte mare, care s-au apropiat joi seară de locuințe. Până în urmă cu doi ani, niciodată nu mai fusese semnalată prezența urșilor pe raza comunei Cernătești.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.