joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Rupere de nori, în zona de munte a Buzăului. Județul e sub cod galben de ploi însemnate

VIDEO Rupere de nori, în zona de munte a Buzăului. Județul e sub cod galben de ploi însemnate

Facebook
Twitter
Email

A fost potop în nordul județului Buzău. Localnicii din Lopătari au filmat timp de câteva minute o ploaie torențială care s-a abătut asupra localității apoi au postat imaginile pe paginile lor de Facebook.

Drumurile au fost inundate la scurt timp după ce a început să plouă torențial, iar șiroaiele de apă au fost la un pas să pătrundă în gospodăriile oamenilor.

Din fericire, ploaia a fost curată, fără grindină, astfel că nu s-au înregistrat pagube.

Doar unele ulițe au fost inundate, după cum se poate observa în imaginile postate de localnici.

Buzăul e sub cod galben de ploi însemnate până miercuri seară, dar și sub o informare de vreme rea, până vineri la ora 23.00.

În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi, izolat, grindină.

”Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal şi de munte, precum şi în sudul, centrul şi estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrânse, 25…50 l/mp”, arată ANM.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi la sfârşitul săptămânii.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.