VIDEO Risc de închidere definitivă a circulației pe DN 10. Camionagiii ignoră restricțiile impuse la Siriu

Primăvara a venit cu probleme pentru locuitorii din zona de munte a județului Buzău. O alunecare de teren a surpat DN 10 și a blocat o bandă de mers. Autoritățile au instituit, joi, restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone pentru a nu agrava distrugerile. Mai multe imagini surprinse de trecători arată însă că restricțiile nu sunt deloc respectate.

Problemele au apărut pe drumul național 10, cel care face legătura între Buzău și Brașov, încă de miercuri noapte. Atunci, o bucată din asfalt s-a surpat pe o lungime de aproape 30 de metri iar circulația se desfășoară pe un singur fir. Administratorii drumului au instituit o restricție de circulație pe acest tronson pentru autovehiculele de mare tonaj.

Nu au voie să mai tranziteze zona afectată de alunecări vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone iar viteza maximă este de 10 km/h. Transportatorii nici nu concep ca acest drum să fie închis. Pentru ei este singura rută de legătură între Muntenia și Ardeal.

Șoferii care vor să evite porțiunea cu probleme au ca alternativă ruta Cislău – Vălenii de Munte – Brașov. Traseul este însă mult mai lung decât cel prin Siriu, astfel că mulți dintre șoferii de vehicule grele ignoră restricțiile impuse, profitând și de lipsa unor echipaje de poliție în zonă. Filmări cu TIR-uri și camioane încărcate cu lemne care tranzitau DN 10, prin zojna afectată de alunecări, au fost postate pe rețelele de socializare.

Drumarii spun că restricția de tonaj este obligatorie, deoarece vibrațiile produse de vehiculele grele dislocă terasamentul rămas intact, fapt ce ar genera închiderea totală a traficului auto pe DN 10 Buzău – Brașov.

Fii Reporter