VIDEO Rezultate în ancheta care vizează exploziile de la Mihăilești. Iată ce a făcut șoferul după ce a observat incendiul

Procurorii buzoieni au făcut publice astăzi primele concluzii în ancheta deschisă după explozia TIR-ului cu butelii de la sfârșitul săptămânii trecute pe raza localității Mihăilești. Anchetatorii au audiat mai multe persoane între care șoferul tirului, administratorul societății dar și martori.

Procurorii au stabilit cum s-au petrecut evenimentele însă nu pot preciza la acest moment cui îi aparține vinovăția. Este posibil ca în funcție de probele din dosar să fie nevoie și de expertize tehnice ori judiciare.

Potrivit anchetatorilor, șoferul a încercat singur să stingă focul de la cauciuc și văzând ca nu reușește a cerut ajutor în trafic altor conducători auto. Acum ancheta va trebui să facă lumină și în ce privește siguranța transportului de butelii, a dotărilor TIR-ului cu mijloace de stingere, a modului în care au fost așezate buteliile cu GPL.

Totodată procurorii vor tine seama și de concluziile inspectorilor de muncă. Dosarul penal in rem deschis pe 10 iunie vizează două infracțiuni: distrugere din culpă și nerespectarea normelor de securitate.

Fii Reporter