VIDEO Revoltă printre călătorii din Gara Buzău, din cauza grevei spontane a CFR-iștilor

Revoltă printre călătorii care au avut programate miercuri dimineață plecări cu trenul din gările țării. Greva CFR-iștilor le-a dat peste cap toate planurile. Unii au ratat legături cu alte garnituri, alții au pierdut programări la medic, pentru că de la ora 7 dimineața nici măcar casierele nu mai lucrează. În toată țara, peste 155 de trenuri sunt oprite în gări, ca urmare a protestului declanșat de o parte din angajații CFR.

Zeci de persoane așteptau miercuri dimineață în în fața ghișeelor din Gara CFR Buzău, închise de la ora 7.00 ca formă de protest spontan. Pentru că nu primeau lămuriri nici măcar de la biroul de informații cu privire la durata sistării activității pe calea ferată, călătorii au răbufnit.

”Merg la București și car de trei bagaje iar acum sunt nevoit să aștept. Cei de la CFR nu dau nicio lămurire și nu știu până când e greva. E o dezordine din cauza căreia suferă călătorii. Am venit de la CA Rosetti cu microbuzul, la 7 dimineața, ca apoi să mă trezesc că nu pot pleca mai departe”, ne-a declarat Petre Zavorschi.

Unii au ales să plece cu autocarele către destinațiile programate, însă cei mai mulți așteptau reluarea curselor feroviare, întrucât aveau bilete cumpărate în avans. În stația CFR Buzău, au rămas trei garnituri de pe relația București Nord – Moldova și încă patru trenuri de marfă.

În toată țara, peste 155 de trenuri sunt afectate, ca urmare a protestului declanșat de o parte din angajatii CFR, nemulțumiți de negocierile privind noul contract colectiv de muncă.

”Toată nemulțumirea pleacă de la bani. Ajungem să avem salariul minim pe economie. Eu am 20 de ani de când lucrez și am 1.568 de lei în condiția în care salariul minim este 1.400. Dacă se face 1.700 voi rămâne sub salariul minim pe economie. Ce să negociem?, ne-a declarat Radu Vonstantin, impiegat de mișcare la Săhăteni.

Angajații CFR vor o creștere salarială de 25% și condiții mai bune de muncă, iar miercuri au declansat o greva spontana, blocând gări pentru că nu mai au încredere în promisiunile conducerii companiei feroviare.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI