miercuri, 12 iunie, 2024

VIDEO Rețea internațională de trafic de droguri, anihilată după o anchetă pornită din Buzău

VIDEO Rețea internațională de trafic de droguri, anihilată după o anchetă pornită din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 15 percheziții domiciliare, în județele Prahova și Dolj, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri de risc.

Din anchetă a reieșit că, în perioada ianuarie – iunie 2024, persoanele în cauze ar fi procurat, transportat, deținut și vândut, în mod repetat, droguri de risc, respectiv canabis și rezină de canabis, către consumatori din județele Buzău și Prahova, pentru sume cuprinse între 250 și 3.000 de lei.

De asemenea, la data de 4 iunie 2024, unul dintre cei cercetați, folosind persoane interpuse, ar fi primit din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, un colet ce conținea peste 2,4 kilograme de rezină de canabis, cu o valoare de piață de peste 30.000 de euro.

„În urma celor 15 percheziții domiciliare efectuate în județele Prahova și Dolj, au fost descoperite și ridicate două culturi, formate din 44 de plante de canabis (aflate în diferite stadii de dezvoltare), peste 415 grame de canabis (provenită de la culturi anterioare), precum și alte mijloace de probă”, transmite IPJ Buzău.

La aceeași dată, procurori D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea a trei bărbați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. În sarcina unuia dintre aceștia, a fost reținută și săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești, Craiova și serviciului de combatere a criminalității organizate Arad, precum și al jandarmilor din cadrul inspectoratelor județene de jandarmi Buzău și Prahova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.