VIDEO ”Regele scandalagiilor” din Buzău, Pecioacă, a murit pe scările postului de poliție Mărăcineni. Abia se vindecase de Covid-19

Ion Pecioacă, în vârstă de 63 de ani, client al poliției din cauza frecventelor scandaluri provocate, a murit înainte de Crăciun chiar pe scările postului de poliție Mărăcineni. Bărbatul devastase un birou din spitalul Săpoca în timpul unei audieri în sistem videoconferință.

Ion Pecioacă, un individ condamnat în trecut pentru agresiuni şi tentativă de omor, anchetat apoi pentru devastarea centrului de zi pentru oamenii străzii și a sediului unei fundații creștine, s-a îmbolnăvit la finalul acestui an de Covid-19.

- Promo -

A fost internat mai multe săptămâni în spitalul de neuropsihiatrie Săpoca, într-o secție pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2. În timpul recuperării, pentru a fi audiat într-unul dintre dosarele mai vechi, lui Pecioacă i-a fost facilitată în spital legătura în sistem videoconferință cu anchetatorii.

În timpul audierii, acesta și-a pierdut cumpătul și a început să distrugă aparatura din biroul spitalului Săpoca. Ulterior, conducerea unității medicale a depus plângere la Poliție, însă oamenii legii au amânat audierile pe noua speță până după externarea din spital.

Ajuns în libertate, Ion Pecioacă a mers cu câteva zile înainte de Crăciun la postul de poliție din comuna Mărăcineni, însă, pe scări, acesta s-a prăbușit și a murit. Agenții care l-au văzut pe scandalagiu prăbușit în fața ușii postului de poliție au chemat ambulanța, însă menaevrele de resuscitare au fost inutile.

Trupul lui Ion Pecioacă a fost transportat la morga SML Buzău, pentru efectuarea necropsiei. Acesta a murit în urma unui infarct, conform certificatului medico-legal. Pecioacă avea 63 de ani și locuia ba în căminele pentru oamenii străzii, ba în adăposturile unor fundații ori prin spitale.

În urmă cu mai bine de cinci ani, Ion Pecioacă a vandalizat birourile Fundaţiei ”Sf. Sava”

La sfârșitul lui 2016, Ion Pecioacă a devastat Centrul de Zi și de Noapte al Primăriei Buzău. Judecătorii l-au condamnat atunci la trei ani de închisoare, însă bărbatul a ieșit din penitenciar după ce a intrat în vigoare legea recursului compensatoriu.

În octombrie 2017, a recidivat. Bărbatul s-a răzbunat pe cantina Fundației ”Sf. Sava”, locul în care câțiva copii orfani și oameni ai străzii scapă de ger iarna și primesc o masă caldă. Pecioacă a spart toate geamurile cantinei cu pietre, apoi a vrut să incendieze clădirea și a dat foc perdelelor.

De teamă, reprezentanții Fundației nu au depus plângere la poliție, însă infractorul a fost totuși prins și internat pentru câteva zile la un spital de psihiatrie.

În mai 2021, Pecioacă s-a întors la sediul Fundației ”Sf. Sava” și s-a răzbunat pe mai multe bunuri din incintă. A distrus un monitor de calculator și un laptop. Bărbatul s-ar fi manifestat agresiv pe fondul unui conflict cu preşedintele fundaţiei, preotul Mihail Milea. Prejudiciul a fost estimat la 6.000 de lei.

În urma administrării materialului probator, pe bază de ordonanţă, poliţiştii au luat față de bărbat măsura reţinerii. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și violarea sediului profesional.

Fii Reporter