joi, 2 mai, 2024

VIDEO Reacții după ședința foto incendiară din fața mănăstirii Ciolanu. Biserica face plângere pentru tulburarea liniștii

VIDEO Reacții după ședința foto incendiară din fața mănăstirii Ciolanu. Biserica face plângere pentru tulburarea liniștii

Facebook
Twitter
Email

Apar reacții oficiale în cazul elevei care s-a fotografiat îmbrăcată sumar, în poarta mănăstirii Ciolanu. Poliția și Inspectoratul școlar au declanșat anchete, iar Arhiepiscopia Buzăului anunță că artista mult prea îndrăzneață se va alege cu plângere pentru tulburarea liniștii publice.

Tânăra, elevă în ultimul an la un liceu din Buzău, s-a fotografiat în weekend în poarta unei mănăstiri din Buzău cu o mitralieră Kalașnikov în mâini și purtând doar lenjerie intimă.

Îmbrăcată provocator și machiată strident, eleva de 18 ani privește cu încredere în obiectivul camerei foto. Strânge hotărâtă la piept o armă, replică pentru airsoft a temutului AKM.

Pozele care au stârnit un scandal monstru au fost făcute, la sfârșitul săptămânii trecute, chiar în poarta de lemn a mânăstirii de călugări Ciolanu, din Buzău.

Una dintre poze o arată sprijinită pe elevă de poarta lăcașului sfânt, în timp ce pușca e lăsată neglijent în jos, pe lângă picior. Într-o altă imagine, eleva pare a fi chiar în fața clopotniței, în curtea mânăstirii.

Asemenea imagini incendiare nu aveau cum să rămână fără ecou. Unul dintre adjuncții Inspectoratului Școlar a stat de vorbă cu eleva, în prezența mamei.

”Pe mine m-a deranjat în mod special poza în fața mănăstirii. Ea a spus că a fost atrasă de frumusețea porților sculptate de lemn. Vă spun, cu sinceritate, că eleva nici acum nu conștientizează că acțiunea ei nu-i face cinste”, a declarat Nela Wamsiedel, inspector general adjunct, ISJ Buzău.

Eleva le-a spus inspectorilor școlari că a vrut să profite împreună cu un prieten din copilărie de vremea caldă de afară.

Nici poliția n-a stat cu mâinile-n sân, pentru că arma care apare în poze este o pușcă tip AKM pentru airsoft. Astfel, eleva sexy de la Ciolanu și fotograful ei ar putea fi chemați la audieri.

Deși acestea sunt arme neletale exceptate de la procedura autorizării ori notificării, deținătorii acestora au anumite obligații. ”Sunt interzise portul şi folosirea armelor sau dispozitivelor neletale în locuri publice”, spun polițiștii.

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei anunță, la rândul ei, că artista mult prea îndrăzneață se va alege cu plângere deoarece a deranjat comunitatea de călugări.

”Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a luat act cu stupoare și chiar cu îngrijorare de această faptă blasfemiatoare. Conducerea mănăstirii se va adresa organelor abilitate ale statului și va face plângere pentru tulburarea liniștii publice”, declară preotul Dragoș Olteanu, purtătorul de cuvântal Arhiepiscopiei.

Tânăra și-a închis între timp contul de Facebook.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.