vineri, 29 martie, 2024

VIDEO Râul care trece pe lângă localitatea Pardoși a ieșit din matcă și a inundat drumul. Autoritățile se tem că vor urma și alunecări de teren

VIDEO Râul care trece pe lângă localitatea Pardoși a ieșit din matcă și a inundat drumul. Autoritățile se tem că vor urma și alunecări de teren

Facebook
Twitter
Email

O ploaie de 12 ore a adus necazul peste locuitorii unei comune buzoiene. Râul care trece pe lângă localitate a ieșit din matcă și a inundat drumul. Pentru a ajunge la Buzău satenii sunt nevoiți să facă un ocol de 60 de km. Autoritățile județene în sarcina cărora cade administrarea drumului spun că sunt la curent cu situația creată și că au demarat déjà vor o expertiză pentru a găsi cea mai bună soluție.

Norii de ploaie sunt pentru localnicii din satele comunei Pardoși semn de necaz. De fiecare dată, fără excepție , o ploaie mai serioasă așa cum este cea care s-a abatut miercuri asupra zonei, duce la blocarea drumului de acces către centrul comunei adică satul Pardoși unde sunt primăria,poliția și dispensarul medical.
Podul pe sub care curge râul are o deschidere prea mică pentru cantitatea de apă care se strânge de pe versanți la ploi, și in plus , pământul este instabil . Autoritățile comunei au solicitat ajutor de la județ după ce torenții și debitul râului Câlnău au mai rupt și un podeț de tuburi , singura cale de acces la cătunul Valea Șchiopului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.