luni, 11 decembrie, 2023

VIDEO Răsaduri de cannabis, găsite în casa unui traficant de droguri din Buzău

VIDEO Răsaduri de cannabis, găsite în casa unui traficant de droguri din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Polițiștii și procurorii buzoieni au efectuat 22 de percheziții domiciliare, în Buzău, Brăila și București, la persoane bănuite de trafic de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Un număr de 11 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 38 de ani, s-au aprovizionat cu droguri de risc, în special cannabis, și substanțe cu efect psihoactiv de la persoane din Galați, Brăila și municipiul București, pe care le-ar fi vândut în Buzău.

În perioada în care ar fi săvârșit ilegalitățile, din 2020 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi închiriat diferite imobile pentru desfășurarea activității infracționale.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate peste 700 de grame de droguri de mare risc, cannabis și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, dar și telefoane mobile, 6.500 de lei şi 1.000 de euro.

Totodată, poliţiştii au descoperit la domiciliul unui bărbat din Buzău o cultură indoor de cannabis. Mai precis, acesta avea în casă răsaduri de cannabis, ținute în păhărele de plastic, pe care urma să le planteze în grădina din spatele casei.

Au fost puse în executare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

 

Ulterior, față de cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 37 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar, față de alți doi, s-a dispus continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploieşti și București, polițiști ai serviciilor de combatere a criminalității organizate Vrancea și Brăila, jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi județene Buzău și Brăila, precum și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.