VIDEO Puternic incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit într-o zonă cu conducte de gaz din județul Buzău

Zeci de pompieri și voluntari au intervenit marți noapte să stingă incendiile de proporții semnalate pe raza mai multor localități ale județului. În zona localităţii Pâclele din comuna Berca, unde sunt conducte de gaze, focul s-a întins până în apropierea bisericii din sat şi a gospodăriilor de la marginea localităţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu,

Incendiul a fost semnalat marţi, la ora 19.45, prin apel la 112. Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafaţă de circa 5.000 de metri pătrați şi amenințau mai multe gospodării şi biserica din localitate.

S-a dispus imediat suplimentarea forţelor de la detaşamentele de pompieri din Buzău, Râmnicu Sărat şi Mărunţişu. În total, peste 40 de pompieri au intervenit să stingă flăcările care ajunseseră foarte aproape de biserică şi au trecut pe deasupra unei conducte de gaze.

Incendii de vegetaţie uscată au fost mai în ultimele ore la Vintilă Vodă unde au ars 50 de hectare de vegetaţie uscată şi la Mărgăriteşti unde a fost cuprinsă de foc o suprafaţă de 100 de hectare.

Fii Reporter