VIDEO Purificatoare de aer produse în România, la mare căutare în Occident. Fabrica nu a avut niciun bolnav de COVID-19

Un brand românesc cucerește din ce în ce mai mulți utilizatori din ȋntreaga lume cu aparatele sale medicale pe bază de microparticule de sare. În pandemie, s-a triplat cererea pentru dispozitivele recomandate în prevenirea și tratarea unor afecțiuni ale aparatului respirator. Niciunul dintre angajații fabricii nu s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Purificatorul de aer Salin, inventat și produs de chimistul buzoian Constantin Pascu este o sursă de sănătate în orice casă. Aparatul degajă microcristale cu un efect de purificare şi salinizare a aerului.

Este eficient în reţinerea aerosolilor, a prafului și a mirosurilor neplăcute din aer. Dispozitivul este produs la o fabrică de lângă Buzău, cu aproape 40 de angajați.

”Aerul pătrunde prin blocul filtrant special unde are loc un fenomen de purificare, reținere praf, dar și de eliminare a particulelor de sare care se mențin în aerul ambiental iar când sunt inspirate produc efectul medical asupra sistemului respirator”, spune Constantin Pascu, inventatorul purificatorului Salin.

Pe lângă aparatele de filtrare și salinizare a aerului, fabrica buzoiană produce și inhalatoare cu sare uscată. Acestea sunt recomandate mai ales persoanelor cu imunitate scăzută, în special copiilor și bătrânilor.

”Cartușul conține două feluri de sare, granule și fracțiuni mărunte, iar în momentul în care pompa este introdusă în priză balbotează sarea și ionii de sare trec prin toate filtrele din interior și ajung la pacientul respectiv”, explică Anca Soare, specialist în cadrul fabricii buzoiene.

Efectele aparatelor Salin sunt resimţite încă din fabrică, foarte rare fiind virozele în rândul personalului.

”Nu am avut probleme cu gripa, cu Covid-ul. Ne-a ocolit pandemia pentru că mediul, probabil, a avut o influență deosebită asupra stării de sănătate. Și acasă avem aparate salin pentru familia noastră, le folosim în permanență și am constatat că nici acasă nu s-a îmbolnăvit nimeni~, declară una dintre angajatele fabricii.

Cei care lucrează cu filtrele de sare sunt convinși că mediul salin în care își petrec mare parte din timp oferă protecție chiar și împotriva noului coronavirus. Aici sunt condiții ca într-o salină.

”În acest loc în care se lucrează permanent cu sarea nu am avut cazuride Covid-19. În același timp, avem date legate de saline, de la personalul din acele spații, și știm că nu au avut cazuri și efectul este nu numai că este mai mare rezistența față de infecție dar scade riscul de a transmite mai departe dacă cineva este într-un astfel de mediu”, spune Constantin Pascu.

Cererea pentru dispozitivele românești s-a triplat, pe fondul pandemiei, iar ritmul de lucru în fabrică a crescut.

Purificatoarele de aer și inhalatoarele se găsesc pe site-ul fabricantului, la prețuri ce variază între 100 și 500 de lei. Firma buzoiană vinde la export în Europa, Statele Unite, Israel și Australia aproape 80 la sută din produse.

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau