vineri, 12 iulie, 2024

VIDEO Puiul de căprioară găsit pe aleile Parcului Crâng a fost adoptat de o căţeluşă

VIDEO Puiul de căprioară găsit pe aleile Parcului Crâng a fost adoptat de o căţeluşă

Facebook
Twitter
Email

O cățelușă cu șase pui a adoptat un ieduț pe care membrii asociației vânătorilor din Buzău l-au adus în refugiul destinat animalelor rătăcite sau rănite. Într-un scurt videoclip, se vede cum micuța creatură de numai câteva săptămâni este alăptată de mama adoptivă, pe care o acceptă lângă cățelușii ei.

Puiul de căprioară a ajuns săptămâna trecută în grija autorităţilor locale din Buzău, după ce un trecător l-a observat singur pe aleile parcului Crâng din municipiu.

A crezut că s-a rătăcit, l-a luat în brațe și l-a predat membrilor Asociaței Vânătorilor și Pescarilor Buzău.

Odată ajuns în adăpostul asociției, iedul de numai câteva săptămâni a fost adoptat de o căţeluşă care i-a permis drăgălașei creaturi să sugă lapte alături de cei șase pui ai săi.

În refugiul AJVPS pentru animale sălbatice vulnerabile a ajuns între timp și un al doilea pui de căprioară, găsit pe un deal de lângă Buzău.

Specialiștii spun că nu este indicat să atingem puii de căprioară care par abandonați. Când căprioara sesizează prezenţa umană în zona în care are puii, se distanțează de ei, lăsându-i ascunşi, astfel crezând că evită pericolul.

Puii de caprioară se nasc primăvara. Timp de două săptămâni de la naştere, sunt lipsiţi de apărare şi nu-şi pot urma mama pe distanţe mari.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.