vineri, 24 mai, 2024

VIDEO Pui de căprioară, salvat de polițiști din pântecele mamei. Fusese sfâșiată de câini

VIDEO Pui de căprioară, salvat de polițiști din pântecele mamei. Fusese sfâșiată de câini

Facebook
Twitter
Email

Un echipaj de poliție din Buzău a avut parte, marți dimineață, de o experiență neobișnuită. Agenții au salvat un ieduț din pântecele unei căprioare care trăgea să moară, pe un teren viran de la ieșire din Buzău, după ce fusese sfâșiată de câini.

Întâmplarea a avut loc în jurul orei 06.00, la ieșire din Buzău spre Vernești. Un echipaj mixt din poliţist național și poliţist local a fost solicitat pentru o intervenţie specială, anunțată prin 112.

Apelantul a menţionat că a auzit mai mulţi câini lătrând, ceea ce l-a determinat să iasă din imobil pentru a vedea ce se întâmplă. A observat căprioara care agoniza după ce suferise leziuni prin sfâşiere în zona abdomenului.

Imediat după sesizare, echipajul s-a deplasat la locul indicat şi a descoperit animalul care nu mai prezenta semne vitale. Cei doi agenți au observat însă că pântecele căprioarei se mişcă, indiciu care le-a dat de înţeles că aceasta era gestantă.

”A fost nevoie de o intervenţie rapidă, contratimp, la finalul căreia bănuiala celor doi s-a confirmat. Astfel, au oferit şansa unui început puiului de căprioară, care a fost scos cu grijă şi emoţie din pântecele mamei”, se arată într-un comunicat al Poliției Buzău.

Puiul a fost predat imediat Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJPS) Buzău pentru acordarea îngrijirilor corespunzătoare, în vederea repunerii în libertate în siguranţă.

Reprezentanţii asociaţiei reamintesc cetăţenilor că, în astfel de situaţii, este obligatorie contactarea unui specialist înainte de a interveni în mod individual, iar în situaţiile în care se confirmă moartea mamei, acesta trebuie transportat la un centru specializat care se va preocupa în mod profesionist de evaluarea medicală şi alimentarea corespunzătoare a puiului, astfel încât şansele de supravieţuire să fie optime.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.