miercuri, 22 mai, 2024

VIDEO Proporțiile inundațiilor de marți, din Râmnicu Sărat. Au fost afectate mai multe instituții și gospodării din oraș

VIDEO Proporțiile inundațiilor de marți, din Râmnicu Sărat. Au fost afectate mai multe instituții și gospodării din oraș

Facebook
Twitter
Email

Ploaia torențială de marți seară a paralizat pentru aproximativ două ore municipiul Râmnicu Sărat. Au fost inundate 17 gospodării, precum şi subsolurile unor instituții, precum Spitalul Municipal și Muzeul Râmnicu Sărat. Capacele gurilor de canal care au sărit au devenit pentru șoferii râmniceni adevărate capcane.

Foarte mulți șoferi au rămas blocați cu mașinile personale în aceste guri de canal, scrie ramnicpress.ro. Toată infrastructura de canalizare s-a dovedit ineficientă în fața volumului mare de apă.

Zonele care au avut cel mai mult de suferit au fost cele de la marginea orașului, printre care zona intersecției Spitalului Muncipal, Strada Doctor Emil Ionescu, Bulevardul Digului, Bulevardul Industriilor, Zona Extinderii Costien sau zona Fabricii de Pâine.

Potrivit ISU Buzău, având în vedere cantităţile importante de precipitaţii căzute, într-un interval scurt de timp, au fost inundate 17 gospodării, precum şi subsolurile Spitalului Municipal, respectiv Muzeului Râmnicu Sărat.

În această perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a dispus măsura creşterii capacităţii operaţionale la nivelul Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Sărat. În sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zona afectată au fost mobilizați, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative, aproximativ 40 de pompieri, cu 3 autospeciale şi 11 motopompe.

Din cauza ploii, o pană de curent a lăsat în beznă o parte din localitatea Râmnicu Sărat. Mai multe echipe de la Electrica s-au deplasat în zonele unde s-au semnalat defecțiunile și lucrează la foc automat, pentru a le remedia într-un timp cât mai scurt.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură