duminică, 23 iunie, 2024

VIDEO Programul de guvernare AUR, lansat în weekend la Buzău, de liderul George Simion

VIDEO Programul de guvernare AUR, lansat în weekend la Buzău, de liderul George Simion

Facebook
Twitter
Email

Zeci de membri și simpatizanți ai Alianțeti pentru Uniunea Românilor au participat în weekend la Buzău, la lansarea programului de guvernare, asumat de formațiunea politică parlamentară. La eveniment a participat și președintele AUR George Simion.

Dezbaterile au avut loc la sala de conferințe a Hotelului Pietroasa.

Programul de guvernare AUR a fost prezentat chiar de președintele formațiunii, George Simion, care a cerut ca toți membrii și simpatizanții să transmită mesajul politic, către cât mai mulți simpatizanți din teritoriu.

Documentul conține 15 puncte prin care liderul AUR promite că va schimba din temelii România. În cadrul discursului, George Simion a vorbit despre majorarea redevențelor la exploatările petroliere, valorificarea tuturor resurselor naturale în interes național prin înfiinţarea unui Fond Suveran de Investiţii, astfel încât statul romăn să poată finanța din bogățiile solului și subsolului toate deficitele din domeniile sănătății, educației sau a sistemului național de pensii.

George Simion a vorbit și despre reducerea numărului de parlamentari la 300, așa cum s-a votat la referendumul din 2009, dar și despre ideea AUR de implementare a unui Guvern extrem de suplu, cu doar 12 ministere şi maximum 50 de secretari de stat, pentru reducerea cheltuielilor din administrație.

Simion a vorbit și despre măsurile ferme dar curajoase care sunt necesare pentru reducerea numărului de funcționari publici.

În cadrul dezbaterilor au luat cuvântul, prim-vice președintele AUR Marius Lulea, președintele filialei municipale Buzău, Elena Năstăsoiu.

Spre finalul întâlnirii a ținut o scurtă prelegere și profesorul universitar doctor, Sorin Chelmu, care a vorbit despre importanța independenței alimentare și valoarea semințelor tradiționale produse în România.

Profesorul Sorin Chelmu a țimut printre altele să laude activitatea Academicianului Costel Vânătoru, din cadrul Băncii Vegetale de Gene Buzău.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.