VIDEO Prinde contur o nouă sală de sport ultramodernă, la Vadu Pașii

Construcțiile edilitare din comuna Vadu Pașii, finanțate cu bani europeni, capătă contur, după ce în ultimii patru ani s-au făcut eforturi susținute pentru dezvoltarea învățămăntului. Numai în anul 2020 Primăria din Vadu Pașii a ajuns să investească peste 2 milioane de euro într-o grădiniță și o sală de sport ultramodernă.


Cele mai exigente standarde europene, în domeniul educației sunt atinse la Vadu Pașii, prin atragerea de investiții masive de către autoritățile locale, comuna devenind un model de dezvoltare pentru tot județul Buzău..

Șantierul sălii de sport de lângă primăria din localitate, crește de la zi la zi, iar construcția de la viitoarea grădiniță a ajuns la stadiul de finisaje interioare.

Însă cea mai impunătoare clădire va fi cea a sălii de sport ultramoderne, ridicată cu o investiție de 60 de miliarde de lei vechi.

Sala de sport ultramodernă, dotată cu un teren cochet, vestiare, băi și centrală termică proprie, va deservi 300 de elevi din Vadu Paşii.

Sala de sport este construită la cele mai înalte standarde și va avea o suprafață de 1.030 de metri pătrați cu o suprafața desfășurată de 1.270 de metri pătrați.

Grădinița cu program prelungit  s-a ridicat tot de la zero, cu aproape 40 de miliarde de lei vechi. Astfel, cu mai puțin de o lună înainte de începerea anului școlar, lucrările la unitatea de învățământ sunt foarte avamsate.”În această toamnă vom finaliza grădinița și cred eu că ne vom încadra în rândul celor mai dezvoltate localități în ceea ce privește infrastructira educațională. Anil.viitor vom finaliza și sala de sport care prin dotările pe care le va avea va fi una dintre cele mai moderne din județul Buzău. Nu este un secret că ne dorim să concurăm cu cele mai bune şcoli din țară și de aceea dăm o mare atenţie educaţiei pentru că cei mici reprezintă viitorul localităţii.” spune Primarul Gheorghe Firon, cel care a gândit și coordonat proiectele de dezvoltare.

Anul trecut, autoritățile locale au inaugurat la debutul anului școlar una dintre cele mai frumoase unități de învățământ din Buzău, după o investiție de 1 milion de euro, la școala din satul Vadu Pașii.

Fii Reporter