sâmbătă, 15 iunie, 2024

VIDEO Primul șantier al autostrăzii A7 Buzău-Pașcani, deschis la Vadu Pașii. Autoritățile locale se așteaptă la un boom economic după finalizarea lucrării

VIDEO Primul șantier al autostrăzii A7 Buzău-Pașcani, deschis la Vadu Pașii. Autoritățile locale se așteaptă la un boom economic după finalizarea lucrării

Facebook
Twitter
Email

Asocierea Spedition UMB SRL – SA&PE Construct SRL – Tehnostrade SRL a deschis primul șantier al autostrăzii A7, care va fi construit de la Buzău la Pașcani.. Finanțarea acestor obiective este asigurată prin PNRR pe o distanță de aproape 250 kilometri.

Frontul de lucru a fost deschis pe malul râului Buzău la Vadu Pașii, unde se va construi un nou pod , în zona tuburilor de la Ciocârlia. Întrucât vremea este extreme de caldă, primele utilaje au ajuns din această săptămână pe șantier iar firmele locale au început să furnizeze fierul beton pentru construcția pilonilor.

Contractul pentru construcţia tronsonului 2, Vadu Pașii – Râmnicu Sărat (30,8 km), are valoarea de 1,317 miliarde lei, fără TVA, iar pentru tronsonul 3, Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni (36,1 km), valoarea este de 1,469 miliarde lei fără TVA.

Constructorul a precizat că lucrările vor fi terminate la timp, ba chiar arputea fi devansate față de termenul limită impus de contract.

„O să ne mobilizăm exemplar, militărește, ca şi până acum iar organizarea o să o facem pas cu pas, în funcţie de evoluția contractelor, de evoluția timpului.  Deocamdată este iarnă, sunt locuri unde plouă, unde ninge, dar vă asigurăm că ne vom organiza astfel încât toate lucrările să fie încheiate.”, a spus directorul general al UMB, Cornel Bunghiuz.

Autoritățile locale din Vadu Pașii precizează că autostrada va conduce la un boom economic întrucât vor fi atrase noi investiţii în zonă.”Deja avem investitori interesați să achiziționeze terenuri la noi în localitate pentru construcția unor hale industriale. Ni s-au cerut date tehnice și informații despre PUZ-urile din zonă. În urma acestei investiții localitatea Vadu Pașii va devină extrem de atractivă, întrucât un pasaj rutier de acces către drumul de mare viteză va fi construit chiar pe teritoriul comunei noastre. Cu toate utilitățile la poartă, pe care le vom avea în maxim 2 ani, cu noua rețea de gaze, cu apă și canalizare, sperăm să fim extrem de atractivi pentru investitori. Speranțele de dezvoltare sunt foarte mari.” ne-a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

Autostrada Buzău – Focșani,  parte din Coridorul 3, București – Regiunea NE (Moldova) va fi finalizată la finele anului 2025, termenul de execuție prevăzut în contract fiind de 20 de luni.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.