VIDEO Primul DVB-T2 privat din ţară, deschis la Buzău. Semnalul de televiziune digitală terestră, lansat de pe dealul Istrița

Zonele inaccesibile unde cablul TV nu a ajuns încă vor fi acoperite începând de astăzi cu semnalul televiziunilor de știri favorite, grație unui sistem revoluționar de televiziune digital care a fost implementat în premieră în România la Buzău.

Cei care dispun de un televizor nou, cu receptor digital, vor lansa cu un singur clic al telecomenzii o nouă căutare a programelor.Telespectatorii  cu televizoare mai vechi au nevoie doar de o antenă pentru recepţie digitală și un receptor digital, care au un preț cuprins între 40 și 200 de lei.

Societatea TV Sat 2002 a lansat oficial, primul sistem digital de emisie DVB-T2 privat din Romania.La eveniment au participat oficialități , reprezenanți ai cabliștilor, televiziunilor regionale și ai Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Lansarea primul DVB-T2 privat din România are loc după aproape un an de când societatea TV Sat 2002 şi-a adjudecat unul dintre cele cinci multiplexuri regionale de televiziune digitală terestră. Prin intermediul unui multiplex regional se vor putea distribui servicii de televiziune digitală terestră în tot judeţul Buzău.

Programele posturilor de televiziune TVSudEst și TVSat, dar și alte posturi de televiziune românești vor putea fi recepționate din toamnă, de către toți locuitorii județului Buzău, doar cu ajutorul unui receptor DVB-T2 și al unei antene terestre. Până atunci vor fi realizate emisii test ale principalelor programte TV românești.

Trecerea la televiziunea digitală terestră trebuie finalizată, la nivelul întregii ţări, pe 31 decembrie 2016, atunci când ținta de acoperire va depăși 90 la sută din teritorul național.

Fii Reporter